Hlavní obsah

Kouč vrátil do sestavy opozdilce a Detroit porazil v NBA Utah

NEW YORK

Trenér basketbalistů Detroitu John Kuestler vzal rychle na milost několik hráčů, které v pátek vyřadil ze sestavy, protože přišli pozdě na trénink. V pátek jeho svěřenci pouze v šesti podlehli na palubovce Philadephie, v sobotu Pistons už s navrátilci porazili doma Utah 120:116.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Basketbalista Detroitu Pistons Will Bynum (vpravo) - ilustrační foto.

Článek

"Náš tým potkala řada zajímavých věcí. Hoši dneska dorazili, Bůh jim žehnej," prohlásil Kuestler. "Dneska tvrdě pracovali. Je vidět, že nikdo nemá nic jisté. Respekt si musíte zasloužit každý den, ne z minulosti," dodal kouč.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 28 body Rodney Stuckey, další ze sedmi opozdilců Austin Daye dal 18 bodů. Daye popřel, že by zmeškání pátečního tréninku bylo akcí namířenou proti trenérovi. Šlo prý o špatnou komunikaci. "Nemám s trenérem žádné problémy, nechává mě hrát hodně. Nepřišel jsem včas a dostal za to trest. Omluvil jsem se mu a řekl, že to udělal správně," řekl Daye.

Střelecký trénink v pátek zmeškali i Tayshaun Prince, Tracy McGrady a Ben Wallace, kteří nenastoupili ani proti Utahu. Prince s McGradym chyběli údajně ze zdravotních důvodů, Wallace odjel za rodinou poté, co mu zemřel po dlouhé nemoci bratr.

Boston si upevnil první místo ve Východní konferenci vítězstvím na hřišti Los Angeles Clippers 99:92. K výhře přispěli i nové posily Jeff Green a Nenad Krstič, které klub získal z Oklahomy. Srbský pivot Krstič nastoupil hned v základní sestavě a připsal si devět bodů a šest doskoků. "Nebylo to špatné na první zápas bez jediného tréninku s týmem," řekl Krstič.

NBA:
Detroit - Utah 120:116, Houston - New Jersey 123:108, LA Clippers - Boston 92:99, Memphis - Sacramento 120:92, Milwaukee - Chicago 75:83, Washington - Dallas 99:105.

Reklama