Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka se v Casertě rozloučí s Eurocupem. Jako poslední

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka mají před sebou rozlučkový zápas v tomto ročníku Evropského poháru ULEB. Před posledním utkáním osmifinálové skupiny K v italské Casertě jsou bez šancí na postup a mají i smutnou jistotu, že v tabulce skončí na posledním místě. Jejich motivací je alespoň získání prvního vítězství, protože zatím prohráli všech pět zápasů.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Afik Nissim z Nymburka (vpravo) brání Jerryho Johnsona z Galatasaray Istanbul.

Článek

Caserta má jiné starosti než Nymburk. Devátý tým italské ligy má postup do čtvrtfinále Eurocupu už v kapse a nyní bude na dálku bojovat o vítězství ve skupině se španělským Estudiantes, které má shodnou bilanci čtyř výher a jedné porážky a jehož barvy hájí i český reprezentant Jiří Welsch.

Caserta by potřebovala vyhrát svůj zápas s Nymburkem a zároveň bude doufat, že Estudiantes podlehne Galatasarayi, který zatím v osmifinále uspěl jen dvakrát a také už je ze hry venku.

Jisté je, že Nymburk, který v sobotu po dvou porážkách zabral v Jadranské lize a porazil Široki Brijeg, nečeká v Itálii jednoduchý zápas. Caserta třeba minulý víkend v italské lize porazila suverénního lídra soutěže a euroligový celek Montepaschi Siena, který předtím vyhrál patnáct zápasů za sebou. Z dosavadních pěti domácích zápasů v Eurocupu Caserta prohrála jediný duel s Albou Berlín.

Utkání mezi Casertou a Nymburkem začne v úterý v 19:30 SEČ.

Reklama

Související témata: