Hlavní obsah

Basketbalisté Phoenixu zkazili Williamsovi domácí premiéru

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu zvítězili na palubovce New Jersey díky lépe zvládnuté koncovce prodloužení 104:103. Zkazili tím domácímu Deronu Williamsovi premiéru před jeho novým publikem poté, co přestoupil k Nets z Utahu.

Foto: Ray Stubblebine , Reuters

Deron Williams z New Jersey (vpravo) se marně probíjí přes hráče Phoenixu Hakima Warricka.

Článek

Šestadvacetiletý rozehrávač mohl po trojce Channinga Frye ještě duel zachránit, jeho střela však cíl minula a dopíchnutí Krisem Humphriesem přišlo zlomek sekundy po závěrečné siréně. Williams se na nové domácí palubovce blýskl 18 asistencemi.

Velmi vyrovnaný byl i zápas vedoucího týmu Východní konference Bostonu, který uspěl v Utahu. O výhru 107:102 se postaralo celkem 62 body trio Ray Allen, Paul Pierce a Kevin Garnett.

Na tým Celtics stále dotírá Chicago, které nedalo šanci domácímu Washingtonu (105:77). Skvělé kousky včetně přihrávek mezi nohama předváděl opět Derrick Rose, jenž aspiruje na trofej pro nejužitečnějšího hráče sezóny. Stejně jako jeho spoluhráč Luol Deng nasbíral 21 bodů a výrazně přispěl k sedmé výhře Bulls z posledních osmi zápasů.

Derrick Rose z Chicaga opět předváděl skvělé kousky.foto: Reuters/John Gress

Výsledky NBA:
Denver - Atlanta 100:90, New Jersey - Phoenix 103:104 po prodl., Sacramento - LA Clippers 105:99, Utah - Boston 102:107, Washington - Chicago 77:105.

Reklama