Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova baží po triumfu ve Středoevropské lize

PROSTĚJOV

S jednoznačným cílem zvítězit do Final Four Středoevropské lize volejbalistky Prostějova. Po Lize mistryň bude tento turnaj pro nejlepší český tým druhým vrcholem sezóny. V nedělním semifinále narazí Prostějov v 17:00 na Doprastav Bratislava. Druhou semifinálovou dvojici tvoří rakouský Post Schwechat a Branik Maribor. Finále je na programu v pondělí v 17:30.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Volejbalistky Prostějova si věří.

Článek

Volejbalistky Prostějova prošly základní částí Středoevropské ligy zcela suverénně s jedinou prohrou. Většinu soupeřek zdolaly hladce 3:0. O složení semifinálových dvojic rozhodl až poslední zápas, ve kterém Maribor porazil Doprastav a skončil na třetím místě.

Tento výsledek pozměnil kalkulace prostějovského kouče Miroslava Čady, který původně počítal se semifinálovým duelem proti Mariboru. "Nic podstatného se ale touto změnou nestalo. Musíme podat co nejlepší výkon a hrát svůj volejbal. Potom by o našem vítězství nemělo být pochyb," uvedl Čada.

Tým je kompletní

Ten bude mít k dispozici kompletní tým. Jeho svěřenkyně jsou jasnými favoritkami, neboť oba zápasy v základní části soutěže s Doprastavem vyhrály se ztrátou jediného setu. Stejné soupeřky porazily před dvěma týdny i ve finále Česko-slovenského poháru v Teplicích 3:1.

"Hráčky po těchto třech zápasech už soupeřky dokonale znají. Přesto si ještě zopakujeme silné a slabé stránky bratislavského týmu u videa," řekl Čada, podle nějž by jeho svěřenkyně nemělo nic zaskočit. "Pochopitelně chceme vítězstvím v turnaji potvrdit naše první místo po základní části," dodal prostějovský kouč.

Reklama

Související témata: