Hlavní obsah

Hvězdy Miami kašlaly na spoluhráče a prohrály počtvrté za sebou

MIAMI

Hvězdný tým basketbalistů Miami prohrál i čtvrté utkání za sebou proti silnému soupeři, tentokrát na domácí palubovce nestačil na Chicago, kterému podlehl o bod 86:87. Hráči Heat sice v závěru smazali šestibodové manko, poté však třemi trestnými hody rozhodl Luol Deng.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Hráče Heat dorazil třemi trestnými hody Luol Deng (9).

Článek

Trio Dwyane Wade, LeBron James, Chris Bosh sice nastřílelo celkem 69 bodů, příliš ale zapomínalo na ostatní spoluhráče. V dresu Bulls se tradičně dařilo nejvíce Derricku Roseovi, autorovi 27 bodů. "Miami je teď přesně tam, kde si všichni přejí. Svět je nyní lepší, Miami prohrává zápasy," odsekl po zápase dlouholetý tahoun všeobecně neoblíbeného týmu z Floridy Wade.

Miami mohlo urvat vítězství v závěrečných sekundách, stejně jako v předchozích zápasech ale neproměnil klíčovou akci James. "Už jsem řekl spoluhráčům, že přestanu chybovat v závěrečných fázích zápasu. Cítím za to dnes vinu," sypal si popel na hlavu James, jenž osobně zažil na palubovce sérii čtyř porážek v řadě naposledy před pěti lety ještě v dresu Clevelandu.

Padlo i San Antonio 

V dalším nedělním šlágru vyšel naprázdno nejlepší tým soutěže San Antonio, který v pátek zničil Miami 125:95. Tentokrát doma nestačil na Los Angeles Lakers, kterým podlehl 83:99. Podle autora 26 bodů Kobeho Bryanta sehráli obhájci trofeje zřejmě nejlepší utkání sezóny. Především v prvním poločase se San Antonio vůbec nemohlo prosadit a zaznamenalo jen 37 bodů. "Zasáhli nás přímo brady hned od začátku. Než jsme se vzpamatovali, už bylo deváté kolo," přirovnal duel k boxerskému klání domácí hráč Gary Neal.

San Antonio prohrálo doma teprve potřetí v sezóně, naposledy dobyl jejich halu v listopadu Dallas.

Výsledky NBA:
Atlanta - New York 79:92, Cleveland - New Orleans 81:96, Dallas - Memphis 103:104, Detroit - Washington 113:102, Miami - Chicago 86:87, Milwaukee - Boston 83:89, Oklahoma City - Phoenix 122:118 po prodl., Philadelphia - Golden State 125:117 po prodl., San Antonio - LA Lakers 83:99.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články