Hlavní obsah

Házenkáři si chtějí z Norska přivézt postupovou jistotu

Středeční výhrou nad Norskem si čeští házenkáři přiblížili postup na mistrovství Evropy, v neděli na palubovce severského soupeře mohou svoji účast na šampionátu v Srbsku v příštím roce zpečetit. Pokud svěřenci Martina Liptáka ve Stavangeru uspějí, zbývající dvě utkání s Nizozemskem a Řeckem budou představovat už jen formalitu a tým je bude moci pojmout jako přípravu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brankář Petr Štochl věří, že na ME postoupíme.

Článek

Házenkářská veřejnost je po výhře 29:26 nad devátým celkem z letošního mistrovství světa v euforii, ale hráči národního týmu zůstávají na zemi. Po velmi vyrovnaném zápase ve Zlíně očekávají na norské půdě ještě mnohem náročnější duel.

"Chtěli bychom tam ale vyhrát, i když nás pak už čekají relativně lehčí soupeři. Ještě sice nejme na mistrovství Evropy, ale je to hodně blízko," řekl brankář Petr Štochl po středečním duelu a připomněl předchozí vzájemný duel s Norskem. Před ME v loňském roce Češi vyhráli dokonce o pět gólů (33:28).

Ve hře je i první místo v tabulce 

Počty před nedělním duelem jsou jasné: výhra přinese Čechům stoprocentní postupovou jistotu, v jiném případě bude nutné čekat na výsledek ostatních soupeřů, kteří však mohou českou pozici ohrozit už spíše jen teoreticky. Ve hře je ale také samotné první místo v tabulce, protože konečné pořadí bude důležité při nasazení před losem šampionátu.

Češi odletí do Norska v kompletním složení v sobotu, zápas se bude hrát v neděli ve 20:30, přímý přenos odvysílá Sport1.

Reklama