Hlavní obsah

Miami na skalp Lakers navázalo nejvyšší výhrou v sezóně

Poté co v minulém zápase ukončili pětizápasovou sérii nezdarů a získali skalp obhájců titulu Los Angeles Lakers, připsali si basketbalisté Miami nejvýraznější výhru v sezóně. Na domácí palubovce deklasovali 118:85 Memphis.

Foto: Hans Deryk , Reuters

Chris Bosh (vpravo) z Miami.

Článek

Heat se prezentovali výborným výkonem v obraně, který nevídaným způsobem předznamenal v průběhu první čtvrtiny rozehrávač Dwyane Wade. V rozmezí 55 sekund totiž předvedl čtyři úspěšné bloky proti soupeřovým střelám. "V ten moment jsem cítil, že to v tom zápase půjde," pochvaloval si Wade.

Na konci zápasu měl na kontě pět bloků, pět doskoků, devět asistencí a jako nejlepší střelec zápasu 28 bodů. Jak upozornila agentura AP, taková čísla předvedl naposledy z postu rozehrávače slavný Michael Jordan v roce 1988.

"V obraně jsme hráli mnohem energičtěji. Ale i v útoku jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů za nějakou dobu," uvedl trenér Erik Spoelstra, jehož tým čeká v pondělí duel s lídrem NBA San Antoniem.

Lakers, kterým Miami ve čtvrtek přerušilo osmizápasovou vítěznou sérii, se vrátili na úspěšnou vlnu na palubovce silného Dallasu. Nad druhým týmem Západní konference zvítězili 96:91, ale také zažili chvilku hrůzy, když se ve třetí čtvrtině zranil jejich lídr Kobe Bryant. S jeho kotníkem to nevypadalo dobře, Bryant sám dokonce přiznal obavy, že pro něj skončila sezona, nakonec však ještě do zápasu znovu zasáhl.

"Myslel jsem, že je po sezoně. Bál jsem se, že jsem si to vykloubil," popsal své pocity z konce třetí čtvrtiny, kdy špatně došlápl poté, co jeho střelu zblokoval Shawn Marion. Odešel pak do šatny, ale na posledních zhruba šest minut se vrátil do hry. "Byli jsme celkem vyděšení, nevypadalo to dobře. Ale rozchodil jsem to a nakonec se cítil celkem dobře," dodal Bryant, který v zápase nastřílel 16 bodů. Jeho start v pondělí proti Orlandu ale není jistý.

NBA:
Atlanta - Portland 91:82, Chicago - Utah 118:100, Dallas - LA Lakers 91:96, Denver - Detroit 131:101, Houston - San Antonio 107:115, Miami - Memphis 118:85, Milwaukee - Philadelphia 102:74, New Orleans - Sacramento 115:103, Washington - LA Clippers 101:122.

Reklama