Hlavní obsah

Chicago vyhrálo sedmkrát za sebou a po třinácti letech vede Východní konferenci

NEW YORK

Basketbalisté Chicaga vyhráli v NBA sedmý zápas za sebou a osamostatnili se v čele Východní konference. I bez opor Joakima Noaha, který onemocněl, a zraněného Carlose Boozera zdolali v úterý Washington 98:79. Nejlepším střelcem vítězů byl s 23 body Derrick Rose.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Nejlepším střelcem Chicaga byl s 23 body Derrick Rose (vlevo).

Článek

V závěrečné fázi sezóny vedlo Chicago svou konferenci naposledy v roce 1998, kdy získalo svůj šestý mistrovský titul. "Teď o nás všichni mluví a může se lehce stát, že spadneme do té pasti a budeme si myslet, že nám všechno půjde hladce a budeme vyhrávat. Ale tak to není, čeká nás hodně práce," uvedl Luol Deng, jenž přispěl k výhře nad Washingtonem 20 body.

Ojedinělý triple-double zaznamenal pivot poraženého celku JaVale McGee, jenž si připsal 11 bodů, 12 doskoků a 12 bloků. Tolik zblokovaných míčů měl v NBA naposledy Keon Clark z Toronta před deseti lety.

Ojedinělý triple-double zaznamenal JaVale McGee z Washingtonu (vlevo).foto: ČTK/AP/Charles Rex Arbogast

"Měl jsem tři po první čtvrtině, tak jsem to ve druhé zkusil vyrovnat. Po ní jsem jich měl sedm, tak jsem se pokusil dostat na 14 bloků," líčil po zápase McGee. "Vycházelo mi to. V první půli jsem blokoval dobře, takže se mě začali bát a bylo to pak snazší," uvedl.

Indianě zajistil vítězství Granger

Indianě zajistil vítězství nad New Yorkem 119:117 košem tři desetiny sekundy před závěrečnou sirénou Danny Granger, který dal v zápase celkem 26 bodů. Při rozhodující akci ho neuhlídal ani bývalý spoluhráč Shawne Williams.

"Snažil jsem se mu jít po pravé ruce, ale uhnul mi," kál se Williams. Nejlepší střelecký výkon v kariéře předvedl Tyler Hansbrough, jenž se podepsal pod výhru Indiany 30 body.

Výsledky NBA:
Atlanta - Milwaukee 110:85, Chicago - Washington 98:79, Indiana - New York 119:117, Portland - Dallas 104:101.

Reklama