Hlavní obsah

San Antonio přišlo v NBA o hvězdného Duncana

SAN ANTONIO

Basketbalisté San Antonia si pondělní výhrou nad Golden State 111:96 upevnili pozici nejlepšího týmu NBA, v zápase se jim ale zranil hvězdný Tim Duncan. Pro oporu Spurs skončilo utkání už po čtyřech minutách, Duncan při souboji došlápl na nohu soupeře a poškodil si levý kotník. Chybět bude minimálně dva týdny.

Foto: Mike Stone , Reuters

Tim Duncan (uprostřed) bude mužstvu chybět minimálně dva týdny.

Článek

Z předchozích 69 zápasů vynechal Duncan jen jeden, v sobotu jej kouč šetřil v utkání proti Charlotte, protože se obával jeho zranění po předchozím náročném duelu s Dallasem. V pondělí už musel sledovat, jak se pilíř sestavy (průměry 13,3 bodu a 9,1 doskoku na zápas) svíjí v bolestech na zemi.

"A věřte, že on není z těch, kdo by něco předstírali. Je to zlé, ale snad to bude jen na několik zápasů a bude brzo zpátky," přál si rozehrávač Manu Ginobilli, který byl s 28 body nejlepším střelcem zápasu. Do konce základní části zbývá San Antoniu odehrát 12 zápasů, play off odstartuje v polovině dubna.

V pondělí vyhráli i oba aspiranti na první místo ve Východní konferenci, Boston i Chicago si připsaly shodně 50. vítězství v sezóně.

Bulls přejeli Sacramento

Bulls deklasovali o 40 bodů 132:92 Sacramento. Na půl sta výher se přitom v základní části dostali naposledy v sezóně 1997/98. Tehdy ještě pod vedením slavného Michaela Jordana získali svůj poslední, šestý titul. Proti Kings se do statistik zapsalo osm hráčů Chicaga s dvojciferným bodovým ziskem.

Boston zvítězil 96:86 na palubovce newyorských Knicks. O výsledku rozhodla poslední čtvrtina, kterou hosté vyhráli o 16 bodů a poslední tříminutovku ovládli poměrem 10:0.

Výsledky NBA:
Chicago - Sacramento 132:92, Cleveland - Orlando 86:97, Denver - Toronto 123:90, Memphis - Utah 103:85, New Jersey - Indiana 98:102, New York - Boston 86:96, San Antonio - Golden State 111:96.

Reklama