Hlavní obsah

Kouče volejbalistek Brna překvapilo, jak tým zvládl základní část

BRNO

Volejbalistky vítěze základní části extraligy KP Brno se chystají na víkendový start čtvrtfinále play off, ve kterém se utkají s Frýdkem-Místkem. Brňanky jsou jasným favoritem, kouč Ondřej Marek nicméně na úterní tiskové konferenci varoval, že soupeř může překvapit. Před sezónou jej považoval s ohledem na soupisku dokonce za jednoho ze spolufavoritů soutěže.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Ilustrační foto

Článek

"Začátek sezóny Frýdku nesedl, nepodařilo se tým doladit. Ale v play off může překvapit, má vyrovnaný kádr. Klíčové bude první domácí utkání," odhadoval Marek. Série na tři vítězné zápasy začne v hale v Králově Poli v sobotu od 18:00, druhý duel se odehraje v neděli od 16:00 v Tišnově.

Marek, který je současně asistentem české reprezentace, si před startem play off pochvaloval, jak tým zvládl základní část. Upozornil na vyrovnanost a kvalitu extraligy, proto jej potěšilo, že jeho svěřenkyně potvrdily roli favoritek.

"Naši extraligu výrazně obohatil návrat hráček ze zahraničí. Ovšem nečekal jsem, že budeme mít po základní části na kontě pouze dvě porážky," uvedl Marek, který převzal vedení brněnského týmu až těsně před zahájením soutěže po návratu z mistrovství světa.

"Družstvo velmi dobře připravili asistenti Petr Vlček a Stanislav Václavík. Trvalo nám pouze trochu déle, než se zapracovaly do sestavy reprezentantky Melichárková s Útlou a po zranění kotníku také Straková," pochvaloval si kouč. Vítězství svých svěřenkyň v základní části označil za zasloužené. "Ve statistikách jsou naše hráčky ve všech činnostech v popředí," dodal.

Do play off jdou Brňanky až ze druhého místa, protože roli nasazené jedničky převzaly obhájkyně titulu z Prostějova, které daly místo extraligy přednost startu ve Středoevropské lize.

Reklama

Související témata: