Hlavní obsah

Volejbalisté Ústí nad Labem jsou ve čtvrtfinále extraligy

ÚSTÍ NAD LABEM

Volejbalisté Ústí nad Labem postoupili z předkola play off do čtvrtfinále extraligy už po dvou zápasech. Po úterním vítězství v Praze dnes zvládli i domácí utkání s týmem ČZU, který zdolali hladce 3:0.

Článek

Ve čtvrtfinále Ústí narazí na Jihostroj České Budějovice nebo Zlín, podle toho, jak skončí série mezi Havířovem a Odolenou Vodou. Středočeši zvítězili doma 3:1 a vyrovnali na 1:1. Rozhodne se v sobotu v Havířově.

Volejbalisté ČZU v Ústí bojovali a dokázali držet se Severočechy krok dva sety. V úvodním dějství neproměnili hosté za stavu 24:23 setbol a také koncovku druhé sady zvládli lépe domácí. Ve třetím setu už měl jasně navrch ústecký tým, který vyhrál 25:11.

Havířov získal v Odolene Vodě třetí set jasně 25:17, jinak ale byli lepší domácí hráči. "Nevyrovnali jsme se nejen s herní kvalitou, ale i s elánem domácího týmu. Jen ve třetí sadě jsme předváděli volejbal, kterého jsme schopni. Máme na to, abychom se v rozhodujícím zápase radovali z postupu my," řekl trenér hostů Jaroslav Tomáš.

Domácí kouč Milan Fortuník uvedl, že výkon jeho svěřenců ovlivnila nervozita. "Ale nechtěli jsme se před vlastními skvělými fandy rozloučit tím, že bychom předkolo uzavřeli předčasně," řekl. V sobotu bude nejspíš postrádat nejzkušenějšího hráče týmu Petra Galise, který si zranil koleno.

Předkolo play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:
Ústí nad Labem - ČZU Praha 3:0 (24, 23, 11)
Rozhodčí: Fink, Krtička. Čas: 74 min. Diváci: 380. Konečný stav série: 2:0.
Odolena Voda - Havířov 3:1 (19, 23, -17, 22)
Rozhodčí: Rychlík, Činátl. Čas: 106 min. Stav série: 1:1.

Reklama