Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu mají pojedenácté za sebou v NBA 50 výher

DALLAS

Basketbalisté Dallasu porazili v NBA 104:96 Minnesotu a připsali si 50. vítězství v sezoně, což se jim podařilo už pojedenácté za sebou. Třiceti body se na vítězství podílel Dirk Nowitzki.

Foto: ČTK/AP

Basketbalista Dallasu Dirk Nowitzki

Článek

Německý basketbalista se spolu s Jasonem Terrym ve čtvrté čtvrtině postaral o 19 bodů a pomohli Mavericks k obratu, když tři minuty před koncem vedla hostující Minnesota 94:93. "Během oddechového času nám Dirk řekl: Tenhle zápas nesmíme prohrát," uvedl Terry.

Minnesota se musela obejít bez své hvězdy Kevina Lovea, který má zraněný kotník. K vítězství jí nepomohlo ani 31 bodů Anthonyho Randolpha, jenž zaznamenal nejlepší výkon v kariéře. "Bez Kevina jsme poloviční. Myslím, že kdyby tady dneska byl, tak jsme vyhráli," řekl Randolph

Ve druhém čtvrtečním utkání New Orleans porazilo Utah 121:117 po prodloužení. Nastavení pro Hornets zajistil Emeka Okafor, který za zvuku závěrečné sirény vyrovnal na 105:105. V prodloužení pak domácí nasměroval k výhře šesti body Aaron Gray.

V prodloužení už New Orleans chyběl nejlepší střelec a autor 29 bodů David West, který se v závěru normální hrací doby poranil levé koleno. "Aaron hrál neuvěřitelně. Snažili se ho faulovat, on se ale stejně dokázal prosadit. Mohli jsme to vzdát, když jsme přišli o D-Westa, ale místo toho jsme to využili jako možnost nechat zazářit někoho jiného," prohlásil autor 24 bodů New Orleans Chris Paul.

Basketbalová NBA:
Dallas - Minnesota 104:96, Utah - New Orleans 117:121.

Reklama