Hlavní obsah

Mužská basketbalová liga bude mít 14 týmů, systém soutěže se řeší

PRAHA

V příštím ročníku české nejvyšší soutěže basketbalistů se s definitivní platností objeví poprvé v historii čtrnáct týmů místo současných dvanácti. Ve čtvrtek to schválil výbor České basketbalové federace, poté co už dříve změnu navrhl výkonný výbor ČBF. Do konce června by mělo být jasné, jaký systém bude reorganizovaná soutěž mít a které týmy se v ní představí.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Jisté je to, že po aktuální sezoně z Mattoni NBL sestoupí poslední tým, kterého nahradí vítěz druhé ligy. Sestupující prvoligista však podle předsedy Asociace ligových klubů Zdeňka Břízy od federace dostane nabídku, zda mezi elitou chce zůstat. V tu chvíli by bylo nutné obsadit poslední volné místo. "Osloveny budou postupně týmy podle umístění v letošním ročníku druhé ligy, tedy od poraženého finalisty níže," řekl Bříza.

O herním systému příštího ročníku Mattoni NBL zatím ale rozhodnuto není. Uvažuje se například o tom, že poslední dvě družstva by hrála baráž s prvními dvěma celky první ligy. O podobě základní části soutěže, případné nadstavbě a play off se však zatím pouze jedná.

Reklama