Hlavní obsah

USK zvítězil v Brně, ale dlouhodobou část ligy vyhrálo Frisco

BRNO

Basketbalistky USK Praha zvítězily ve šlágru závěrečného kola nadstavbové části ligy nad domácím Frisco Sika Brno 66:61, ale do play off jde z prvního místa jejich soupeř. Ve prospěch obhájkyň prvenství hovoří při bodové rovnosti skóre ze vzájemných zápasů, vysokoškolačky v sobotu potřebovaly vyhrát o 18 bodů.

Článek

Pro oba celky představoval pátý vzájemný zápas v sezóně generálku na očekávanou finálovou sérii, ve které bude mít v případě potvrzení papírových předpokladů ve čtvrtfinále a semifinále Brno výhodu domácího prostředí v možném rozhodujícím utkání. V lize se favorité dokázali vždy dvakrát porazit, z toho jednou na palubovce soupeře. USK má na kontě ještě triumf ve finále Českého poháru.

Ve čtvrtfinále hraném na tři vítězství Brňanky narazí na Hradec Králové, soupeřem USK budou Karlovy Vary. Třetí Slovanka se utká se Strakonicemi, které domácí porážkou od Karlových Varů 57:68 přišly o vítězství v nadstavbové skupině A2 na úkor Valosunu Brno. Ten po výhře 80:65 nad VŠ Praha vytvoří poslední dvojici s Trutnovem.

Reklama

Související témata: