Hlavní obsah

Kulichová: Naší jedinou ambicí je vrátit titul do Prahy

V Brně, kde do loňska působila, slavila s basketbalistkami USK Praha na druhý pokus vítězství (66:61). Reprezentační pivotka Petra Kulichová se ovšem po utkání netajila se smíšenými pocity, protože její tým zůstal kvůli horší bilanci ze vzájemných zápasů po základní části nejvyšší soutěže na druhé příčce.

Foto: František Vrážel

Petra Kulichová brání Cheryl Fordovou.

Článek

Považujete za velký handicap, že v předpokládaném ligovém finále byste musely k případnému rozhodujícímu duelu cestovat do brněnské haly?

Určitá komplikace to pro nás samozřejmě je. Aby to bylo naopak, potřebovaly jsme v sobotu zvítězit v Brně minimálně o sedmnáct bodů. To se nám bohužel nepovedlo. Věřím ale, že i s touto nevýhodou finálovou sérii zvládneme.

Po předsezónním exodu brněnských opor vás téměř všichni považují za jasného favorita na titul. Vnímáte to stejně?

Věřím, že favoritkami skutečně jsme. Všechna naše vzájemná střetnutí v této sezóně byla ovšem dosud neskutečně vyrovnaná. Teď jsme si ale vítězstvím v Brně posílily sebevědomí a ve finále snad prokážeme, že máme kvalitnější družstvo. Já budu muset zapracovat zejména na tom, abych mnohem lépe eliminovala brněnskou tahounku Fordovou.

Byl by velký průšvih, kdyby USK ligu nevyhrál?

Klubové vedení to stanovilo jako jednoznačný cíl a my hráčky se s ním jednoznačně ztotožňujeme. Máme jedinou ambici, chceme v každém případě vrátit titul do Prahy.

Po lednovém duelu ve vaší někdejší domovské hale na Rosničce jste si postěžovala na urážlivé reakce brněnských fandů, kteří těžce nesli váš přestup do konkurenčního celku. Tentokrát už bylo všechno v pořádku?

Když se mi nedařily trestné hody, nějaké narážky jsem opět z hlediště zaslechla. Hážu to ale za hlavu. Tentokrát už jsem nebyla před utkáním zdaleka tak rozechvělá jako když jsem do Brna přijela s USK poprvé.

Sezóna se blíží ke konci, už občas přemýšlíte i o evropském šampionátu?

Když občas zahlédnu v televizi ukázky z našeho vítězného tažení loňským mistrovstvím světa v Karlových Varech, vzpomínky na národní tým se mi hned oživí. V červnu pro nás bude v Polsku obrovskou motivací kvalifikovat se na olympiádu do Londýna.

Přemlouváte kapitánku Hanu Horákovou, aby vám k tomu ještě pomohla?

Sem tam si spolu voláme, ale o tomhle se nebavíme. To si musí Hanka rozhodnout sama. Záležet bude zřejmě hlavně na jejím zdravotním stavu.

Reklama