Hlavní obsah

Anthony přiblížil basketbalistům Knicks 39 body play off

NEW YORK

Basketbalisté New Yorku ukončili šestizápasovou sérii porážek v NBA vítězstvím 113:106 po prodloužení nad Orlandem. Svůj nejlepší výkon od únorového příchodu z Denveru předvedl Carmelo Anthony, který si připsal 39 bodů a 10 doskoků.

Foto: Frank Franklin , ČTK/AP

Carmelo Anthony (7) patřil k nejlepším hráčům na palubovce.

Článek

"Museli jsme vyhrát. Věděli jsme, že přijde den, kdy se dostaneme z propasti a tuhle sérii přerušíme," uvedl Anthony.

Vítězstvím, které podpořil 20 body Amare Stoudemire, se Knicks přiblížili svému prvnímu postupu do play off od roku 2004. V tabulce Východní konference jsou osm zápasů před koncem základní části sedmí.

Orlandu se v prodloužení vyfauloval nejlepší hráč Dwight Howard, jenž po nevýrazném prvním poločasu v druhé části ožil a zaznamenal 29 bodů a 18 doskoků. Zároveň si však připsal sedmnáctou technickou chybu v sezóně, a pokud nasbírá ještě jednu, dostane podruhé v ročníku automatickou stopku na jedno utkání.

San Antonio z krize nevybředlo

Černou sérii neukončilo nejlepší mužstvo soutěže San Antonio, které přidalo čtvrtou porážku s Portlandem a nachází se v největší krizi v sezóně. Spurs bez zraněných hvězd Tima Duncana, Manu Ginobiliho a Tonyho Parkera doma prohráli 92:100, a po páteční porážce v Portlandu tak proti Trail Blazers neuspěli podruhé během čtyř dnů.

Po čtrnácti domácích zápasech podlehlo poprvé Chicago, jehož palubovku dobyla Philadelphia. Bulls jsou i přes porážku 85:97, která byla teprve druhá ve čtrnácti utkáních, v čele tabulky Východní konference před Bostonem a Miami.

Výsledky NBA:
Charlotte - Milwaukee 87:86, Chicago - Philadelphia 85:97, Indiana - Boston 107:100, New York - Orlando 113:106 po prodl., San Antonio - Portland 92:100, Utah - Washington 95:100 po prodl.

Reklama