Hlavní obsah

Jamesovi proti bývalému klubu nestačil ani triple double

CLEVELAND

LeBron James poprvé od svého odchodu do Miami poznal, jak chutná porážka od jeho bývalého klubu Clevelandu. Sám se sice při svém druhém startu na palubovce dřívějšího zaměstnavatele dokázal vypořádat s nepřízní vyprodaného hlediště a za neustálého bučení provázejícího jeho akce předvedl ceněný triple double za 27 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí, favorizovaný tým Heat ale prohrál s nejhorším celkem soutěže 90:102.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

LeBron James

Článek

Cavaliers se tak dočkali satisfakce, která jim v předchozích třech vzájemných zápasech v sezoně zůstala upřena. V prosinci prohráli doma 90:118 a James k tomu tehdy přispěl 38 body, neuspěli ani dvakrát na palubovce soupeře. Tentokrát si proti Jamesovi a spol. vypracovali vedení až o 23 bodů, a třebaže o něj v poslední čtvrtině přišli, poté co Mike Bibby svojí sedmou trojkou v zápase vyrovnal na 83:83, nakonec slavili patnácté vítězství v sezoně. Navíc vůbec nejvyšší v ročníku.

James se pak o soupeři vyjádřil pochvalně. "Každý soupeř se proti nám vypne k nejlepšímu výkonu a oni hráli extrémně dobře. Bylo to pro ně zasloužené vítězství," řekl James a přes nevraživost vůči své osobě ocenil i obecenstvo, které i přes trápení v této sezoně zachovalo klubu přízeň.

"Tady je vždycky dobrá atmosféra, fanoušci jsou neuvěřitelní. Vždycky jsem to tvrdil. A co se mě týká, bál jsem se nejhoršího, ale nakonec to nebylo tak hrozné jako při prvním zápase v prosinci," podotkl.

Domácí hráči se netajili tím, jak pro ně právě výhra nad Miami byla důležitá. "Ta výhra je pro fanoušky za jejich podporu, že za námi pořád stáli. To byl způsob jak říct 'Díky'," řekl rozehrávač Daniel Gibson.

NBA:
Cleveland - Miami 102:90, New Jersey - Houston 87:112, Oklahoma City - Golden State 115:114 po prodl., Sacramento - Phoenix 116:113.

Reklama