Hlavní obsah

Ve čtvrtfinále extraligy volejbalistů prohrál doma i Zlín

Ani volejbalisté Zlína nedokázali v úvodu čtvrtfinále play off extraligy vyhrát oba domácí zápasy. Druhý celek základní části dnes podlehl Havířovu 0:3. Po dalším velkém boji je vyrovnaná rovněž série mezi Ostravou a Libercem, nejvýše nasazené České Budějovice i podruhé porazily Ústí nad Labem 3:1. Jediné vítězství chybí k postupu nečekaně také Příbrami.

Foto: Sandro Perozzi, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Havířovští svěřenci trenéra Jaroslava Tomáše sice ve středu ve Zlíně prohráli ve třech setech, ale až po dvou dramatických koncovkách. Dnes byli naopak po celou dobu lepší a pohlídali si i závěr vyrovnané třetí sady, kterou vyhráli 29:27.

V domácím dresu se nedokázaly prosadit a strhnout ostatní spoluhráče ani tradiční opory Zapletal a Novotný. "Soupeř hrál na 200 procent a my si to uvědomili příliš pozdě," uznal zlínský smečař Marek Tomáš v rozhovoru pro Českou televizi. Trenér Roman Macek byl ještě příkřejší. "Z naší strany velmi špatný výkon, který do play off nepatří," konstatoval.

Ještě mnohem delší byl čtvrtý set v Ostravě, kde domácí hráči nevyužili deset mečbolů a prohráli 36:38. Stejně jako v úvodním duelu tak musel rozhodnout tie-break, v němž sice Ostravané ztratili tříbodový náskok, ale nakonec přece jen zvítězili.

"Důležité vítězství, které nás povzbudí do dalších těžkých bojů v Liberci," poznamenal ostravský kapitán Marek Mikula. "Ostrava vyhrála pátý set díky skvělému servisu," řekl jeho liberecký protějšek Petr Pešl.

Nejlepší celek základní části z Českých Budějovic opět prohrál s Ústím nad Labem první set, ale pak už domácí volejbalisté neochvějně směřovali k druhému vítězství. Trenéru Petru Bromovi tak dali dárek k padesátým narozeninám.

"Mělo to stejný scénář jako včera. V prvním setu Ústí riskovalo a vycházelo mu to, až pak jsme se uklidnili. Střídající Čajan nám hodně pomohl," uvedl oslavenec Brom.

Ústecký trenér Miroslav Malán si posteskl, že v těžkých momentech se jeho tým nemá o koho opřít. "Na univerzálu se hráči střídají, nahrávač to má složité. My jsme je přijeli potrápit, bojovali jsme, co se dalo, ale kvalita je na jejich straně," prohlásil Malán.

Benátky nad Jizerou i podruhé podlehly Příbrami, tentokrát neuhrály ani set. Svěřenci reprezentačního trenéra Jana Svobody tak mohou už v neděli v domácím prostředí rozhodnout o postupu do semifinále, které Příbram hrála i před rokem.

Výsledky čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů
Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:
Ostrava - Liberec 3:2 (23, 16, -22, -36, 13)
Rozhodčí: Gall, Pavelek. Čas: 141 min. Diváci: 450. Stav série: 1:1.
Zlín - Havířov 0:3 (-19, -17, -27)
Rozhodčí: Dočkal, L. Grabovský. Čas: 87 min. Diváci: 650. Stav série: 1:1.
České Budějovice - Ústí nad Labem 3:1 (-23, 17, 21, 16)
Rozhodčí: Pejpal, Labašta. Čas: 101 min. Diváci: 1050. Stav série: 2:0.
Benátky nad Jizerou - Příbram 0:3 (-19, -19, -21)
Rozhodčí: Kvarda, Fink. Čas: 78 min. Stav série: 0:2.

Reklama