Hlavní obsah

Utkání hvězd basketbalistů se vrací ke starému modelu

PARDUBICE

Nejvyšší soutěž basketbalistů má o víkendu přestávku, kterou v sobotu vyplní tradiční Utkání hvězd, při němž se fanoušci těší na exhibiční kousky, nespočet atraktivních smečí a divokých kombinací. Podruhé za sebou se All Star Game (ASG) uskuteční v Pardubicích a po osmi letech, kdy se utkávali nejlepší čeští hráči s cizinci, se nyní znovu poměří týmy Východu a Západu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

V sázce bude i to, kdo se v atraktivních doprovodných soutěžích stane nejlepším smečařem a trojkařem české ligy. Proti sobě si zahrají i nejlepší čeští mladí hráči do 23 let.

Úplnou novinkou je také klání v dovednostech a práci s míčem. Mezi smečaři bude loňský triumf obhajovat Corey Muirhead z Nového Jičína. Trůn trojkařů je naopak volný, protože minulý šampion Myles McKay už v Mattoni NBL nepůsobí.

Pardubické organizátory, které loni v ČEZ Areně nadchla rekordní návštěva 6360 diváků, těší, že k nim zatím nedorazila žádná omluvenka. V hlavním taháku, duelu Východu a Západu, by se tak měly oba týmy proti sobě postavit v plné síle. Stejně jako v minulých letech se ale dá i při letošní exhibici očekávat velmi uvolněné tempo hry, v němž se na obrany nebude vůbec klást důraz.

Zahajovací pětky pro Utkání hvězd volili na internetu fanoušci. Nejvíc hlasů ze všech hráčů dostal Muirhead (793), ale absolutním vítězem se stal trenér Děčína Pavel Budínský, kterému poslalo hlas 807 příznivců. Reprezentační kouč při ASG povede tým Západu, Východ bude koučovat novojičínský Zbyněk Choleva.

Právě trenéři vybrali druhé pětky a náhradníky. Atmosféru zápasu si přímo z laviček obou týmů vychutnají i dva už dříve vylosovaní diváci. Sobotní program v pardubické ČEZ Areně startuje v 15:00.

Sestavy pro Utkání hvězd:
Východ - základní pětka podle hlasování fanoušků: Muirhead (Nový Jičín, 793 hlasů), Landry (Prostějov, 591), Šarovič (Nový Jičín, 569), Palyza (Ostrava, 559), Lawrence (Prostějov, 513),
Nominace trenérů: Čarnecký (Opava), Veikalas (Prostějov), Pečiukas (Nový Jičín), Spagrud a Burke (oba Ostrava),
Náhradníci: Šiřina a Blažek (oba Opava),
Trenéři: Choleva (Nový Jičín), Bálint (Prostějov).
Západ - základní pětka: Sanders (Děčín, 637), Hampton (Pardubice, 404), Pumprla (Nymburk, 739), Arnold (Pardubice, 487), Chán (Nymburk, 546),
Nominace trenérů: Nissim a Simmons (oba Nymburk), Smith (Kolín), Bohačík (Pardubice), P. Houška (Děčín),
Náhradníci: Hruban (USK Praha), Alič (Děčín),
trenéři: Budínský (Děčín), Slowiak (Pardubice).
Nominace na dovednostní soutěže:
Smečování:
Východ: Horák (Svitavy), Spagrud (Ostrava), Muirhead (Nový Jičín),
Západ: Němeček (Kolín), Pumprla (Nymburk), Pomikálek (Děčín).
Trojky:
Východ: Jurečka (Nový Jičín), Teplý (Svitavy), Veikalas (Prostějov),
Západ: Sanders (Děčín), Křemen (Nymburk), Černošek (Pardubice).
Dovednostní soutěž:
Východ: Šiřina (Opava), Lawrence (Prostějov), Gajdošík (Brno),
Západ: Nissim (Nymburk), Šotnar (USK Praha), Wright (Pardubice).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články