Hlavní obsah

San Antonio na poslední chvíli procitlo ze zlatého opojení

NEW YORK

Úřadující šampióni NBA San Antonio Spurs zaznamenali vítězný vstup do sezóny, i když se na své palubovce notně trápili. Phoenix porazili o jediný bod 83:82. Daleko razantněji se předvedli losangelští Lakers, kteří rozdrtili dalšího favorita soutěže Dallas.

Foto: ČTK

Tim Duncan ze San Antonia (vlevo) byl opět hlavní postavou v utkání proti Phoenixu.

Článek

Spurs před utkáním převzali vítězné trofeje, mistrovské prsteny, ale v zápase pak dlouho tahali za kratší konec provazu. Ve vedení byli z 48 minut hrací doby pouhých 46 sekund, ale zato v těch rozhodujících okamžicích. Pak se konečně probudili ze zlatého opojení loňského ročníku, nakrátko zabrali a rozesmutnili Suns.

Ovace pro 'nováčky'

Vzájemný duel papírových favoritů ligy mezi Los Angeles Lakers a Dallasem skončil triumfem kalifornského týmu 109:93. Hvězdní Lakers, kteří se před sezónou posílili o Garyho Paytona a Karla Malona, se v utkání obešli bez famózního střelce Kobe Bryanta.

Payton nastřílel 21 bodů a zaznamenal devět asistencí, Malone přidal patnáct bodů a deset doskoků a devět asistencí a jen těsně mu unikl čtvrtý 'triple-double' kariéry. Obě nové tváře se ve Staples Centre dočkali ovací vstoje, když v závěrečné čtvrtině opouštěli palubovku.

NBA
Philadelphia - Miami 89:74, San Antonio - Phoenix 83:82, Los Angeles Lakers - Dallas 109:93.

Reklama