Hlavní obsah

Brno a USK jsou hladce v semifinále ligy basketbalistek

HRADEC KRÁLOVÉ/KARLOVY VARY

Basketbalistky mistrovského Brna a USK Praha hladce postoupily do ligového semifinále. Oba favorizované celky vyhrály i třetí zápasy čtvrtfinálových sérií - obhájkyně titulu 97:64 v Hradci Králové, Pražanky 104:60 v Karlových Varech. Na soupeře si musejí počkat nejméně do neděle, kdy jsou na programu třetí zápasy zbývajících dvojic. Pro vyřazené týmy sezóna končí.

Článek

Brněnské vítězky základní části začaly v Hradci Králové vlažně, v první čtvrtině měly hodně mezer v obraně a tuto pasáž dokonce prohrály o tři body. Do poločasu ještě držel Hradec krok, po změně stran ale střelecky odpadl.

"Vyšel nám úvod zápasu, ve kterém jsme proměnili čtyři tříbodové střely. Bylo to pohodové utkání, ve třetí čtvrtině jsme ale dali jen osm bodů. Přesto jsem s naším výkonem spokojený," uvedl kouč Hradce Králové Miroslav Volejník. Trenér Brňanek Jan Bobrovský byl spokojen s výkonem svých svěřenkyň až po změně stran. "V úvodu nám chyběla větší koncentrovanost, až lehkovážně jsme ztráceli míče," poznamenal Bobrovský.

To vysokoškolačky na západě Čech měly už během první čtvrtiny dvouciferný náskok, v poločase už to bylo o třicet bodů. Favorit ani po změně stran výrazněji nepolevil, přestože zbytek zápasu věnoval pod vedením reprezentačního trenéra Lubora Blažka zkoušení signálů a druhů obrany. Průměrná výše vítězství pražského celku ve čtvrtfinálových soubojích s Lokomotivou nakonec dosáhla téměř 42 bodů.

Reklama