Hlavní obsah

Basketbalisté Chicaga míří za prvenstvím ve Východní konferenci

NEW YORK

Basketbalisté Chicaga si připsali již patnáctou výhru z posledních 17 zápasů a opět se přiblížili svému snu vyhrát Východní konferenci NBA. V sobotním duelu porazili 113:106 Toronto a ústřední postavou domácích byl opět Derrick Rose.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Derrick Rose z Chicag.

Článek

Horký adept na trofej pro nejužitečnějšího hráče sezóny zaznamenal 36 bodů a deset asistencí. "Pamatuju si, jak slavili poté, co nad námi v únoru vyhráli v Torontu," připomněl Rose okamžiky, které ho tehdy popudily a zároveň motivovaly k dalšímu skvělému výkonu. Chicagu by se měl navíc vrátit do sestavy zraněný Joakim Noah, jenž si v prosinci poranil vazy na ruce.

Druhou porážku za sebou museli strávit basketbalisté Dallasu. Zatímco ve čtvrtek proti obhájcům trofeje Los Angeles Lakers se jim takové šance nedávaly, prohra 92:99 s Golden State je může mrzet mnohem více. Mavericks tím ztratili další klíčový zápas v boji o druhou příčku Západní konference.

Padl i lídr Severozápadní divize Oklahoma, která nestačila na Los Angeles Clippers. Nejlepšího střelce soutěže Kevina Duranta zastínil domácí Blake Griffin, jenž k 26 bodům přidal 16 doskoků.

NBA:
Chicago - Toronto 113:106, Golden State - Dallas 99:92, LA Clippers - Oklahoma City 98:92, Memphis - Minnesota 106:89, Milwaukee - Philadelphia 93:87 po prodl.

Reklama