Hlavní obsah

Cílem je titul, ale cesta k němu bude hodně těžká, říká kouč házenkářů Lovosic Srba

Ambicemi na mistrovský titul se letos netají házenkáři Lovosic, kteří vedou tabulku extraligy. Cítí historickou šanci na největší klubový úspěch, ale trenér Vojtěch Srba zůstává při zemi. „Bylo by krásné zvednout pohár, jenže k tomu vede pořád daleká cesta. Hlavně si chceme udržet současnou výkonnost a pak se uvidí, zda dosáhneme na nejcennější medaili,“ říká kouč v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér házenkářů Lovosic Vojtěch Srba.

Článek

Do nadstavbové části extraligy jste vstoupili vítězstvím nad šestou Plzní (22:20). Čekal jste tak velký odpor soupeře?

I když jsme v čele tabulky, předpokládal jsem, že to nebude jednoduché utkání. Zápas měl charakterplay-off, byť se soutěž tímto způsobem letos nehraje. Urputně se brání a může rozhodnout každá situace. Mrzí mě, že za stavu 21:16 jsme závěr neodehráli v klidu a o výsledek jsme se strachovali až do poslední vteřiny. Vítězství bylo pro nás povinností.

Z pozice lídra máte boj o titul ve vlastních rukách. Je to svazující, či spíše motivující faktor?

To se ukáže až v dalším průběhu. Před námi je dalších devět zápasů a roli v nich sehraje každý bodík. Pokud někdo z aspirantů na titul zaváhá doma, těžko to bude venku dohánět. Proto chceme vyhrát všechny domácí zápasy, což by měl být základ k uhájení současného postu. Většině týmů asi bude scházet trvalá lehkost a herní jistota, ale to je průvodní znak důležitosti sezóny.

Jaká je situace v kádru?

V současné chvíli jsme všichni po zdravotní situace relativně v pořádku.

Kde hrajete příští kolo?

Na půdě druhého Zubří, takže to bude přímý souboj o první místo. Setrvání na špici by nám zaručila i remíza. Ale pojedeme tam s čistou hlavou a popereme se o co nejlepší výsledek.

Reklama

Související témata: