Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic a Zlína budou hrát o medaile

PRAHA

České Budějovice a Zlín jsou dalšími dvěma městy, které mohou mít své volejbalové mistry. Po Příbrami, jež ve třech zápasech vyřadila ve čtvrtfinále Benátky nad Jizerou už v neděli, dnes Jihočeši ukončili sérii s Ústím nad Labem. Do bojů o medaile prošel také zlínský celek, jenž vyhrál v Havířově. Rozhodující pátý duel čeká hráče Ostravy a Liberce, a to ve čtvrtek na severu Moravy.

Článek

Českobudějovický vítěz dlouhodobé části sezony v neděli prohrál v Ústí 1:3, ale dnes už podobné překvapení nedopustil. Čtvrtý zápas vyhráli svěřenci Petra Broma bez ztráty setu. "Ústí bylo velice nepříjemným soupeřem. Dnes jsme výrazně zlepšili přihrávku a obrannou činnost a to byl základ našeho třísetového vítězství," zhodnotil Brom a prozradil, že tato sezona je pro něj u Jihostroje poslední.

"Naším cílem je mistrovský titul. Osobně mohu říci, že po sezoně v Českých Budějovicích končím. Zřejmě jsem v klubu už příliš dlouho," uvedl kouč, který vede českobudějovický celek od roku 2006 a získal s ním hned tři tituly za sebou.

Ve hře o mistrovskou trofej zůstali také volejbalisté Zlína, kteří vyhráli v Havířově 3:1. Pokračuje už pouze čtvrtfinále Liberec - Ostrava, neboť Dukla dnes nedokázala navázat na nedělní výborný výkon a prohrála 1:3. Nejvíce hosty mrzela dramatická koncovka čtvrtého setu, v němž vedli 20:17.

"Dnes se nám to vůbec nepovedlo. Vždy je to o servisu a příjmu a nám hlavně ten servis vůbec nešel. Navíc nám chyběly také bloky. Ostrava vsadila vše na jednu kartu a to jí vyšlo. Ve čtvrtek to bude padesát na padesát, tahle série je obrovsky vyrovnaná," uvedl liberecký kouč Michal Nekola.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 4. zápasy:
Ústí nad Labem - České Budějovice 0:3 (-18, -22, -18)
Rozhodčí: Krsek, Rychlík. Čas: 75 min. Diváci: 650. Konečný stav série 1:3.
Liberec - Ostrava 1:3 (-16, 17, -19, -21)
Rozhodčí: Hudík, Labašta. Čas: 116 min. Diváci: 740. Stav série 2:2.
Havířov - Zlín 1:3 (-24, -20, 23, -17)
Rozhodčí: Pecháček, Pavelek. Čas: 107 min. Konečný stav série 1:3.

Reklama