Hlavní obsah

Volejbalový kouč Brom po sezóně v Budějovicích skončí

ÚSTÍ NAD LABEM

Před pár dny oslavil volejbalový trenér Petr Brom padesátiny. Zároveň se dozvěděl, že po letošní sezóně skončí na lavičce Českých Budějovic, které v předešlých čtyřech letech dovedl třikrát k titulu v extralize a jednomu bronzu. „Můj chystaný odchod, to není fáma. Vedením klubu mi bylo řečeno, že jsem u týmu dlouho. A chtějí změnu bez ohledu na to, jak dopadneme v nynějším play off,“ uvedl Brom pro Sport cz. po pondělním čtvrtfinálovém duelu v Ústí nad Labem.

Článek

Třebaže zkušený kouč Budějovice opustí, snaží se dodělat svojí práci naplno. „Pochopitelně mi jde pořád o tým. Postoupili jsme do semifinále přes soupeře, který mohl hrát uvolněně. Ústí jakou outsider nemělo co ztratit,“ konstatoval Brom, jehož celek nyní narazí na Příbram. „Chceme se dostat do finále, ale nejprve si musíme poradit s Příbramí, která vyřadila Benátky. Je to trochu překvapení, protože Příbram šla do play off  až ze šestého místa. Ale načasovali dobře formu,“ rozebíral budějovický trenér.

Ani ho nepřekvapilo, že příbramský trenér Jan Svoboda se byl podívat na zápase Ústí - Budějovice. „Myslím, že se jako soupeři známe. Půjde o momentální výkony hráčů,“ pravil Brom. Právě reprezentační kouč Svoboda přitom bude jeho nástupcem v Českých Budějovicích.

Loučení s titulem by pro Broma bylo pěknou satisfakcí. „Vždycky chci vyhrávat. Máme nakročeno k medaili, a jaká to bude, se rozhodne na palubovce. Svojí budoucnost zatím neřeším. V padesáti se ale necítím starý,“ dodal trenér.

Reklama

Související témata: