Hlavní obsah

Basketbalista Smith je po zadržení policií zpět v kolínském týmu

KOLÍN

Americký basketbalista a nejlepší střelec české nejvyšší soutěže Terry Smith se ve středu znovu připojil k týmu Kolína, poté co jej v neděli v Praze zadržela policie a hráč v úterý vynechal ligový zápas v Brně. Vedení kolínského klubu Smithe kvůli hrubému porušení interního disciplinárního řádu dočasně vyřadilo z týmu, hráč dostal pokutu, ale nyní už opět může trénovat s mužstvem.

Článek

Smith tak bude v Kolíně pokračovat, byť se nejprve spekulovalo o tom, že s ním klub rozváže smlouvu. Manažer klubu Miroslav Sodoma to však na serveru www.nbl.cz popřel a očekává, že Smith sezonu dokončí v Kolíně. Představitelé klubu neupřesnili, proč hráče policisté v Praze zadrželi. "Prohřešek se v žádném případě netýkal držení zbraní ani držení drog," uvedl klub v tiskové zprávě.

Podle informací ČTK policejní hlídka zastavila Smithe v jeho automobilu a americký basketbalista se vzápětí odmítl podrobit dechové zkoušce. Smith byl zadržen a předveden na policejní stanici.

Policisté vzápětí o Smithově zadržení informovali kolínský klub. "V dané situaci byl třeba tlumočník, takže se to řešilo za policejní asistence," uvedl Sodoma s tím, že policie případ dál vyšetřuje. Smith, který v letošní sezoně vévodí střeleckým tabulkám Mattoni NBL s průměrem 17,5 bodu na utkání, by ale měl v neděli nastoupit k utkání na palubovce USK Praha.

Reklama