Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy postoupili po bitvě s Libercem do semifinále

OSTRAVA

Volejbalisté Ostravy zvládli lépe rozhodující obrovskou bitvu s Libercem a zahrají si o medaile. Poslední čtvrtfinálová série extraligy dnes skončila v ostravské hale po téměř tříhodinovém dramatu vítězstvím domácího týmu DHL v páté sadě 17:15. Liberec nevyužil celkem tři mečboly. V semifinále se Ostrava utká se Zlínem, druhou dvojici tvoří České Budějovice a Příbram. Série na čtyři vítězství začnou v pondělí.

Článek

Ostravští a liberečtí volejbalisté sehráli během devíti dnů porci celkem 22 setů a na půdě DHL se odehrála i do třetice ve vyrovnané sérii pětisetová bitva. Začali ji lépe Severočeši, kterým patřil první i třetí set a v pátém měli za stavu 14:13 mečbol. Jenže ostravští bojovníci ho odvrátili a nakonec vydřeli postup do bojů o medaile až po rekordních 144 minutách.

"To drama bych si rád odpustil," přiznal ostravský trenér Zdeněk Šmejkal, jehož svěřenci měli v zápase několikrát namále. "Přesto, že je naše družstvo mladé, ve vyhrocených koncovkách se nesložilo, ale jelo dál. Musím vyzdvihnout i výkon Liberce, který hrál úplně jinak než v základní části soutěže. Jeho skalp je pro nás o to cennější," řekl novinářům šťastný kouč.

Duklu od semifinále dělil krůček. Celkem zahodila tři mečboly, dva ve čtvrtém a jeden v pátém setu. První odvrátil domácí univerzál Michalovič a rozhodující míč uhrál kapitán Mikula, jehož smeč vytloukla liberecký dvojblok. "Věděl jsem, že je to rozhodující balon. Řekl jsem si, že nepůjdu za ránou, ale zkusím trefit ruce, a to se povedlo," jásal po nejdelším zápase v tomto ročníku extraligy.

Liberecký trenér Michal Nekola nechtěl výsledku uvěřit, postup jeho týmu proklouzl mezi prsty. "Bylo to naprosto vyrovnané utkání se šťastným koncem pro Ostravu," konstatoval zdrcený trenér. Pro Liberec skončila sezona a v konečném pořadí extraligy obsadil šesté místo.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů - 5. zápas:
Ostrava - Liberec 3:2 (-22, 20, -28, 26, 15)
Rozhodčí: Labašta, Hudík. Čas: 144 min. Diváci: Konečný stav série: 3:2.
Semifinálové dvojice: České Budějovice - Příbram, Zlín - Ostrava. Série hrané na čtyři vítězství začnou 11. dubna.

Reklama