Hlavní obsah

V bitvě o čelo Východní konference v NBA Chicago zdolalo Boston

Basketbalisté Chicaga tažení Derrickem Rosem porazili v NBA Boston na své palubovce 97:81 a jsou velmi blízko vítězství ve Východní konferenci právě před svým čtvrtečním soupeřem. Kandidát na cenu pro nejužitečnějšího hráče sezony Rose k nastříleným 30 bodům připojil osm asistencí, z deseti trestných hodů neminul ani jednou. Dobrým výkonem se k němu přidal britský křídelní hráč Luol Deng s 23 body.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Joakim Noah (uprostřed) se raduje se svým spouhráčem z Chicaga Bulls Kurtem Thomasem.

Článek

Celtics se proti nejlepší defenzivě ligy střelecky trápili a pouze tři hráči se dostali do dvouciferných čísel. Nejvíce se prosazoval Paul Pierce, autor 15 bodů.

V poločase zápasu byla odhalena busta bývalé hvězdě Chicaga Scottiemu Pippenovi a slavnostní událost jakoby na chvíli domácí tým uspala. Bulls v úvodu třetí čtvrtiny nechal jít Boston šestibodovou šňůrou do vedení. Na to však Chicago zareagovalo desetibodovou sérií a do konce zápasu už neprohrávalo.

"Dneska jsme dostali pěknou nakládačku, chvíli potrvá, než tohle odčiníme," řekl bostonský Kevin Garnett.

Do konce základní části chybí hráčům Bulls i Celtics čtyři zápasy a Chicago má čtyři výhry k dobru. Pokud alespoň jednou vyhraje, nebo Boston jednou prohraje, bude se Chicago radovat z prvenství ve Východní konferenci poprvé od éry Michaela Jordana.

Ve druhém čtvrtečním duelu Portland dobyl palubovku Utahu vítězstvím 98:87. K důležité výhře Trail Blazers dovedl Gerald Wallace s 29 body a osmi doskoky, 21 bodů přidal Nicolas Batum. Za domácí nastřílel 26 bodů včetně pěti trojek Devin Harris, ale jeho výkon zůstal v řadách Jazzmanů osamocen.

Portland v Západní konferenci na dálku bojuje s New Orleans a Memphisem o šestou příčku, čímž by se s největší pravděpodobností v 1. kole play off vyhnul slavným LA Lakers.

Basketbalová NBA:
Chicago - Boston 97:81, Utah - Portland 87:98.

Reklama

Související témata: