Hlavní obsah

Miami v čele s Jamesem nečekaně deklasovalo Boston a je druhé

MIAMI

Basketbalisté Miami nečekaně snadno přehráli Boston 100:77 a dva zápasy před koncem základní části NBA mají na druhém místě Východní konference jedno vítězství k dobru právě před Celtics. Heat střelecky táhl LeBron James s 27 body, další hvězdy Dwayne Wade a Chris Bosh se k němu příliš nepřidali.

Foto: Rhona Wise , Reuters

Heat střelecky táhl LeBron James s 27 body.

Článek

K vítězství domácím pomohlo rozložení střeleckých sil na celý tým. Lavička Miami vyhrála souboj s náhradníky Celtics 32:12. V dresu Celtics nastřílel Paul Pierce 24 bodů a Kevin Garnett 21.

Rose perlil v trestných hodech

Derrick Rose dotáhl dalším skvělým výkonem Chicago k domácímu vítězství nad Orlandem 102:99. Rose nasázel 39 bodů, minul pouze čtyři střely ze 17 a z deseti trestných hodů ani jeden. V dresu Orlanda hrál výborně Ryan Anderson, který k osobnímu rekordu 28 bodů přidal 10 doskoků. Velmi vyrovnaný zápas mohl dospět do prodloužení, tříbodový pokus Jameera Nelsona ale přišla zlomek vteřiny po skončení hrací doby.

Derrick Rose z Chicaga byl hvězdou utkání. foto: ČTK/AP/Nam Y. Huh

Chicago zvítězilo posedmé za sebou. Nedělní výhru Bulls usnadnila absence pivota Orlanda Dwighta Howarda, který byl distancován za nasbírání 18 technických chyb v sezoně. "Když hrajeme bez Dwighta, musíme všichni hrát více než na sto procent. A dneska se nám to dařilo, bojovali jsme až do úplného konce," řekl Anderson po utkání.

Dobrou formu potvrdili New York Knicks, které k těsné výhře na palubovce Indiany 110:109 dotáhl Carmelo Anthony. S 34 body ovládl statistiky zápasu, ale hlavně pět vteřin před koncem trefil klíčový koš, který poslal Knicks do vedení. Vzápětí navíc na druhé straně zblokoval pokus Dannyho Grangera, a tak se New York mohl radovat ze sedmé výhry v řadě. V posledních třech utkáních včetně toho nedělního přitom nehrál Amare Stoudemire.

Oklahoma porazila Lakers po pěti letech

Mladý tým Oklahomy porazil po pěti letech Los Angeles Lakers na jejich palubovce 120:106. Obhájci titulu prohráli již popáté za sebou, což je pro tým Phila Jacksona nejdelší černá šňůra od roku 2007. Lídři obou celků nastříleli stejně bodů. Na straně Lakers se tradičně nejvíce prosazoval Kobe Bryant s 31 body, kterému sekundoval Pau Gasol s 26. V dresu Thunder dal 31 bodů Kevin Durant a 26 bodů připojil Russel Westbrook. Celkovou úspěšnost střelby však měla Oklahoma lepší o deset procent.

Další prohra Lakers zdramatizovala Západní konferenci. Úřadující šampiói mají na druhém místě stejnou bilanci jako třetí Dallas, čtvrtá Oklahoma má pouze o výhru méně. Dva zápasy před koncem základní části tak nemá nikdo nic jistého, což platí i v bojích o šesté místo, kde v přímém duelu osmý Memphis porazil sedmé New Orleans 111:89. Oba celky se shodnou bilancí ztrácí pouhý jeden zápas na šestý Portland.

Výsledky NBA:
Charlotte - Detroit 101:112, Dallas - Phoenix 115:90, Golden State - Sacramento 103:104, Indiana - New York 109:110, LA Lakers - Oklahoma City 106:120, Memphis - New Orleans 111:89, Miami - Boston 100:77, Orlando - Chicago 99:102, Toronto - New Jersey 99:92.

Reklama

Související témata: