Hlavní obsah

V NBA to vypadá na dlouhou výluku, řekl Jackson. A dostal pokutu

Po basketbalové hvězdě Kobem Bryantovi z Los Angeles Lakers dostal od vedení NBA pokutu i jeho trenér Phil Jackson. Slavný kouč musí zaplatit 75 000 dolarů (1,2 miliónu korun) za vyjádření k blížícímu se konci kolektivní smlouvy a možné výluce v zámořské lize. Stejnou pokutou byl podle agentury AP potrestán i Jacksonův zaměstnavatel.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Trenér Los Angeles Lakers Phil Jackson

Článek

Jakcson, jenž získal jako trenér v NBA rekordních jedenáct titulů, dostal při dlouhém rozhovoru s novináři před startem play off tradiční otázku, jak to bude s jeho budoucností v Lakers. Pětašedesátiletý kouč už několikrát naznačil, že letošní sezona je jeho poslední. "Záleží na tom, jestli bude výluka. Kdo ví, jak to bude s NBA v příštím roce. Může se to vymknout. Jak dlouho to (výluka) potrvá? Podle mě je hodně lidí přesvědčeno, že se příští rok liga hrát nebude," uvedl Jackson, který vyhrál NBA šestkrát s Chicagem a pětkrát s Lakers, s nimž letos obhajuje titul.

Kolektivní smlouva v NBA vyprší 30. června a nová dohoda mezi hráči a vedením soutěže je zatím v nedohlednu. "Nemyslím si, že bych řekl něco špatného. Ale už o tom mluvit nebudu, nebo přijde další pokuta," reagoval na postihl Jackson, jehož tým čeká v prvním kole play off New Orleans.

Tahoun Lakers Bryant dostal ve středu pokutu 100 000 dolarů (téměř 1,7 miliónu korun) za homofobní výrok na adresu rozhodčího v utkání proti San Antoniu.

Reklama