Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova se na Olympu nezdržely a jsou ve finále

PRAHA

Žádné komplikace nedopustily volejbalistky Prostějova v semifinálové sérii s Olympem a po dnešní výhře v Praze 3:0 si podle očekávání zahrají o třetí titul za sebou. Hvězdami nabitý tým, který letos prošel do osmifinále Ligy mistryň, vyhrál Středoevropskou ligu a získal Český i Česko-Slovenský pohár, ztratil v celé sérii s Olympem jediný set.

Článek

Prostějovské hráčky naskočily v domácí soutěži až do play off a proplouvají jím bez klopýtnutí. I ve specifické malé hale Olympu v pražských Vršovicích prokázaly svou sílu, i když hostitelky statečně vzdorovaly. První i druhý set prohrál Olymp jen o dva body, poté však odpadl a Prostějov celou sérii zakončil jednoznačnou sadou 25:10.

"Toto utkání bylo nejkvalitnější v celé sérii. Olymp hrál výborně zásluhou Sládkové a Vanžurové, my jsme měli problémy s obranou. U nás rozhodla kvalita smečařek, které se v koncovkách prosadily," řekl prostějovský trenér Miroslav Čada.

"Šli jsme do zápasu s velkým odhodláním, hráli velmi dobře v obraně a bojovali v poli. Prostějovu se podařilo dvojstřídání za stavu 20:14 pro nás v prvním setu, tento set jsme měli vyhrát. Sehráli jsme velmi dobrou koncovku i v druhém setu, pak jsme se už zlomili," uvedl kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Už potřetí za sebou se Moravanky mohou o mistrovský pohár utkat s Brnem, které však první šanci ukončit semifinále s Olomoucí nevyužilo. V hale ve Šternberku prohrály brněnské volejbalistky hladce 0:3 a jejich soupeř snížil v sérii na 1:2. Další zápas se hraje v neděli na stejném místě.

Finálová série na tři vítězství začne 23. dubna.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 3. zápasy:
Olymp Praha - Prostějov 0:3 (-23, -26, -10)
Rozhodčí: Němeček, Meruna. Čas: 72 min. Konečný stav série: 0:3.
O 5. až 8. místo - 2. zápasy:
Frýdek-Místek - Přerov 3:2 (17, -24, 21, -22, 15)
Stav série: 1:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články