Hlavní obsah

Basketbalisté Miami na úvod play-off NBA s Philadelphií vyhráli

MIAMI

Basketbalisté favorizovaného Miami vstoupili do play-off NBA vítězstvím 97:89 nad Philadelphií. Nejprve dotáhli čtrnáctibodovou ztrátu a v závěru zápasu odrazili velký nápor hostujících 76ers.

Foto: Tami Chappell, Reuters

Basketbalista LeBron James v dresu Miami

Článek

Philadelphia tak podruhé během 22 dnů promarnila na palubovce Miami slibný náskok, když v březnu v základní části vedla nad Heat o 16 bodů a nyní o 14. "Potřetí během tří týdnů jsme si udělali velký náskok a neudrželi jsme ho," řekl autor 17 bodů Elton Brand. "Teď jsme v play off, takže buď vyhraješ, nebo jdeš domů. Vědomí, že jsme tady mohli vyhrát, nás docela sráží," dodal.

Přesto se hostům podařilo v poslední čtvrtině snížit na 87:88, vedení už ale Philadelphia nezískala. Velkou zásluhu na tom měl Dwyane Wade, který pět ze svých 17 bodů zaznamenal v poslední minutě a půl.

"Jediné skóre, na kterém teď záleží, je vedení 1:0 v sérii," řekl Wade. "O ničem jiném to není," uvedl. Jeho hvězdní spoluhráči LeBron James a Chris Bosh nasbírali 21, respektive 25 bodů.

Trenér hostů Doug Collins strávil většinu zápasu dohadováním s rozhodčími, protože se mu nelíbil poměl trestných hodů. Miami využilo 31 z 39, zatímco Philadelphie 12 z 15. Po utkání si však na sudí odmítl stěžovat. "Mohl bych, ale potom bych nemohl vnoučatům spořit na školu. Takže kolem toho musím tancovat a radši na to nebudu odpovídat," řekl kouč.

Chicago otočilo zápas s Indianou

Úspěšně do vyřazovacích bojů vstoupil také vítěz základní části Chicago, které sice dlouho prohrávalo s Indianou, nakonec ale vyhrálo 104:99. Do vedení se Bulls dostali 48 vteřin před koncem zápasu, kdy jim Kyle Korver zařídil trojkou náskok 102:99.

Přihrávkou se pod jeho střelu podepsal Derrick Rose, jenž se v zápase blýsknul 39 body. "Věděli jsme, že to nebudeme mít lehké, ale nepřipravili jsme se na to. Příště už budeme chytřejší," prohlásil.

Hráči Pacers se s porážkou nemohli smířit, odmítli však připustit, že by se nechali vedením ukolébat. "Když proti vám hraje Derrick Rose, nemůžete si být jistí ničím. Je jako šílená posedlá expřítelkyně. Vždycky, když jí řeknete, že už ji nechcete vidět, objeví se znova před vaším bytem," řekl Danny Granger.

1. kolo play-off NBA:
Východní konference - 1. zápasy:
Chicago - Indiana 104:99, Miami - Philadelphia 97:89, Orlando - Atlanta 93:103.
Západní konference - 1. zápas:
Dallas - Portland 89:81.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články