Hlavní obsah

Házenkářské reprezentantky prověří turnaj v Chebu

CHEB

Po osmatřicáté se sjedou ženské házenkářské celky na západ Čech k mezinárodnímu turnaji O štít města Chebu. Vedle české reprezentace se tradičního měření v nejbližších třech dnech zúčastní také Portugalsko, Ukrajina a Bělorusko, s nimiž se Češky střetnou v prvním čtvrtečním duelu. Ve středu ještě svěřenkyně trenéra Jana Bašného čeká přípravný duel s Portugalkami.

Foto: Petr Eret, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Házenkářky pojaly západočeský turnaj jako významný přípravný kemp před červnovou baráží o účast na mistrovství světa, v níž se střetnou s Černou Horou. I proto Bašný pozval na soustředění osmadvacet hráček, na samotný turnaj si pak nechá pouze osmnáctku.

Sraz měly házenkářky už v neděli, od té doby absolvovaly řadu tréninků i testů, které ukázaly aktuální připravenost. "Chceme si po půl roce vytvořit srovnání, jak na tom jednotlivé hráčky jsou," vysvětlil Bašný záměr mít detailní přehled o co nejširším počtu hráček.

Už ve středu čeká na házenkářky první ostrý test v přípravě proti Portugalsku. "Původním záměrem bylo, aby zápas odehrály hráčky širšího kádru, které tak budeme moci vedle tréninků otestovat i v zápasové konfrontaci. Chtěl jsem k nim zařadit také zkušené házenkářky, které s námi nebyly na prosincové kvalifikaci v Itálii. Bohužel tyto hráčky se nakonec ani akce v Chebu neúčastní," lituje trenér.

Zranění kříží plány

Kvůli zranění nemohly do Chebu přijet Fabíková, Simerská, Štěrbová či Martinková. Trenér tak měl především starosti s obsazením levé spojky a nebude mít k dispozici žádnou z trojice házenkářek, které si na tuto pozici představoval. "To nám zkřížilo plány, neboť herní varianty s levou spojkou budeme muset nacvičovat ještě v červnu před zápasem s Černou Horou," plánuje Bašný.

Turnaj bude pro družstvo těžkou zkouškou. "Podle nasazení do jednotlivých košů pro los kvalifikace ME 2012 bych mohl alibisticky říct, že jsme v turnaji outsideři, neboť všechny týmy jsou v koších před námi. Pro nás to však bude každopádně dobrá konfrontace s ostatními evropskými týmy," řekl reprezentační kouč.

Turnaj se hraje od čtvrtka do soboty v chebské sportovní hale, zápasy českého celku vysílá přímo televizní stanice ČT4.

Program turnaje:
Čtvrtek 21. dubna:
16:00 Česko - Bělorusko,
18:00 Portugalsko - Ukrajina.
Pátek 22. dubna:
16:00 Ukrajina - Bělorusko,
18:00 Portugalsko - Česko.
Sobota 23. dubna:
10:00 Bělorusko - Portugalsko,
12:00 Česko - Ukrajina.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články