Hlavní obsah

Kolocová a Sluková zahájily beachvolejbalovou sezónu devátým místem

BRASIÍLIA

České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková zahájily sezónu na písku devátým místem v Brazílii. Na úvodním turnaji Světového okruhu si tak připsaly 240 bodů do světového žebříčku, z něhož se 16 nejlepších dvojic přímo kvalifikuje na olympijské hry v Londýně. Další Češky Lenka Háječková s Hanou Klapalovou se dělily o 17. místo.

Článek

Kolocová se Slukovou obhajují celkové dvanácté místo z loňské sezóny a hned na prvním turnaji potvrdily, že patří do širší světové špičky. Pár, který loni získal cenu pro Nováčka roku na Světovém okruhu, v Brasílii prohrál už v prvním kole, ale pak třikrát zvítězil v opravách a zastavily ho až zkušené Američanky Fendricková, Hansonová po výhře 30:28 a 21:18.

Třetí nejlepší evropský pár

Češky tak v Brazílii skončí jako třetí nejlepší evropský pár. "Po prvním kole, ve kterém jsme po špatném výkonu prohrály tie-break s Číňankami, jsme naštěstí dokázaly setřást nervozitu a v opravách jsme už začaly předvádět to, na co máme," uvedla na svém webu Kolocová.

Spolu se Slukovou na úvod turnaje podlehly 1:2 na sety Číňankám Chuang Jing, Jüe Jüan, pak si ale v opravách poradily s brazilskou dvojicí Limaová, Vieiraová, s Ruskami Ukolovovou, Vasinovou i Italkami Cicolariovou, Menegattiovou. Zastavily je až Američanky Fendricková, Hansonová.

Radost i v příšerném vedru 

"Nevýhodou opravného pavouku je, že kvůli většímu počtu odehraných zápasů čím dál tím víc docházejí síly. Dnes se k tomu navíc přidalo příšerné vedro. Celkově ale máme z povedeného vstupu do sezóny obrovskou radost. Potvrdily jsme si, že můžeme hrát vyrovnaně s těmi nejlepšími," zhodnotila letošní premiéru Sluková.

Háječková s Klapalovou, sedmnáctá dvojice loňského světového žebříčku, prohrály v prvním kole se Švýcarkami Kuhnová, Zumkehrová ve třetím setu 23:25, pak porazily Němky Köhlerovou se Sudeovou a po prohře s Keizerovu, Van Ierselovou z Nizozemska skončily sedmnácté.

Světový okruh bude pokračovat i s českými volejbalistkami příští týden v čínské San-je.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu žen v Brasílii:
Opravy - 4. kolo:
Fendricková, Hansonová (22-USA) - Kolocová, Sluková (10-ČR) 2:0 (28, 18).
Kolocová, Sluková se dělí o 9. místo.

Reklama