Hlavní obsah

Házenkářky začaly chebský turnaj výhrou 34:25 nad Běloruskem

České házenkářky v úvodním utkání turnaje O štít města Chebu porazily Bělorusko 34:25 (18:14). Domácí celek byl po celý zápas přesnější v kombinacích i střelbě, velkou oporou byla brankářka Ajglová. V druhém dnešním duelu se střetnou Portugalsko s Ukrajinou.

Článek

Od první minuty se hrálo velmi rychle, oba celky vsadily na rychlé brejky a podle toho vypadal průběh utkání i rychle narůstající skóre, o což se díky přesnějším kombinacím staraly především Češky. Bělorusky sázely výrazně na střelbu z větší vzdálenosti, ale to se svěřenkyním Jana Bašného dařilo eliminovat a dokázaly se prosadit i v koncovce. Padesátiprocentní úspěšnost měla brankářka Ajglová.

V druhém poločase se hra přece jen uklidnila, také kvůli většímu počtu technických chyb na české straně a dalším skvělým zákrokům Ajglové. Pak ale domácí celek znovu využil řady brejků a od stavu 28:21 už bylo zřejmé, kdo zápas v závěrečné desetiminutovce ovládne.

Trochu divoký průběh utkání nepotěšil trenéra vítězného týmu Jana Bašného. "Výsledek je výborný, ale předvedená hra měla řadu okének. Výhry o devět branek si vážím, ovšem byla tam celá řada technických chyb a chyběla mi i větší agresivita v obraně. Bez důslednější defenzivy bychom příští zápasy nevyhrávali, o baráži s Černou Horou nemluvě," uvedl český kouč.

O štít města Chebu, mezinárodní turnaj házenkářek:
Česko - Bělorusko 34:25 (18:14)
Sestava a branky ČR: Ajglová, Raníková - Zámorská 1, Luzumová 4, Borovská 1, Vojtíšková 4, Vítková 5, Keclíková 3, Tomečková 6/3, Černá 2, Poznarová 3, Adámková 3, Hrbková 2. Trenér: Bašný.
Nejvíce branek Běloruska: Artjuchovičová 5, Kurčanková 4/1, Morozovová 4.
Sedmimetrové hody: 3/3 - 3/2. Vyloučení: 2:2. Diváci: 350.
Portugalsko - Ukrajina 26:29 (13:9).

Reklama

Související témata: