Hlavní obsah

Walshová s Mayovou při návratu nestačily na brazilské jedničky

BRASILIA

Legendy plážového volejbalu Kerry Walshová a Misty Mayová-Treanorová ve svém první společném vystoupení od olympijských her v Pekingu 2008 zůstaly těsně pod vrcholem. Slavné Američanky podlehly ve finále úvodního turnaje sezony Světového okruhu v Brasílii 1:2 na sety hvězdnému domácímu páru Juliana, Larissa.

Článek

Nasazené jedničky tak ukončily na čísle 80 vítěznou sérii Američanek pocházející právě z dob jejich společného působení před dvěma a půl lety. Po zisku druhého olympijského zlata v Pekingu se cesty Walshové s Mayovou-Treanorovou rozešly - Walshová se stala dvojnásobnou matkou, Mayová-Treanorová zase prodělala těžké zranění a loni hrála s další olympioničkou Nicole Branaghovou.

Pravděpodobně nejlepší beachvolejbalový tým historie se dal letos znovu dohromady s cílem vybojovat za rok v Londýně třetí olympijské zlato. V případě dnešní výhry by si Američanky připsaly 36. titul ve Světovém okruhu a dotáhly by se právě na Julianu s Larissou, ty jim místo toho o dvě vítězství v historické tabulce utekly.

Nejlepší česká dvojice Kristýna Kolocová a Markéta Sluková zahájila sezonu na písku v Brasílii devátým místem.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů a žen v Brasílii:
Ženy:
Finále: Juliana, Larissa (1-Braz.) - Walshová, Mayová-Treanorová (7-USA) 2:1 (16, -15, 12).
O 3. místo: Kessyová, Rossová (8-USA) - Fendricková, Hansonová (22-USA) 2:0 (23, 19).

Reklama

Související témata: