Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova jednoznačně zdolaly Olomouc a vykročily k titulu

Prostějovské volejbalistky porazily v prvním zápasu finálové série extraligy Olomouc hladce 3:0 a vykročily za obhajobou mistrovského titulu. Hostující tým uhrál jen 43 míčů a utkání trvalo pouze hodinu. Druhý duel je na programu ve středu v Olomouci, hraje se na tři vítězství.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Favorizované svěřenkyně trenéra Miroslava Čady začaly v hanáckém derby záhy naplňovat předpokládaný scénář. Olomoucký celek v úvodní sadě držel krok do stavu 11:11, jenže pak uhrál už jen dva míče. Druhý set naopak Prostějov rozhodl drtivým nástupem a vedením 8:2.

Také v závěrečném dějství domácí tým rychle vedl 5:0, ale olomoucké hráčky se tentokrát dokázaly vzchopit a otočit na 8:9. Na další trhák Prostějova na 18:12 však už odpověď nenašly.

Olomoučanky nastoupily k prvnímu finále pouhé tři dny po vyčerpávající semifinálové sérii s Brnem. Tu dokázaly ve středu večer otočit ze stavu 0:2 na zápasy a 0:2 na sety. Ve finále je tým trenéra Jiřího Teplého po třech letech, poslední titul získal v roce 1996.

Prostějov už letos splnil čtyři cíle: získal Český i Česko-Slovenský pohár, vyhrál Středoevropskou ligu a postoupil ze základní skupiny Ligy mistryň. Nyní má před sebou poslední úkol - vybojovat třetí mistrovský titul za sebou. Se soupeřem z domácí soutěže neprohrál od dubna 2009, kdy v druhém finále extraligy podlehl Brnu v pěti setech.

Oba extraligoví finalisté na sebe narazili i v únorovém finále Českého poháru, v němž Prostějov v olomoucké hale vyhrál 3:0.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 1. zápas:
Prostějov - Olomouc 3:0 (13, 11, 19). Rozhodčí: Antušák, Blažek. Čas: 61 min.

Reklama

Související témata: