Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu vyřadili z play-off NBA New York Knicks

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu zvítězili v New Yorku 101:89 a jako první postoupili do druhého kola play off NBA. Poprvé od roku 1992 navíc dokázali uspět v sérii bez jediné porážky. Philadelphia ve čtvrtém utkání proti Miami odvrátila hrozbu vyřazení výhrou 86:82. Atlanta doma zdolala Orlando 88:85 a vede 3:1 na zápasy, stav série mezi New Orleansem a Los Angeles Lakers je po domácí výhře Hornets 93:88 vyrovnaný na 2:2.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Boston vyřadil z play-off NBA New York Knicks

Článek

Boston v New Yorku ovládl první půli, během níž vedl až o 23 bodů. Domácí Knicks se sice nevzdali a v poslední čtvrtině dokázali stáhnout na rozdíl čtyř bodů, to však bylo z jejich strany vše. Newyorský celek si počínal lépe na soupeřově hřišti, kde podlehl jen o dva a o tři body. Ve své hale ale Knicks dvakrát propadli.

Celtics dotáhli k vítězství Kevin Garnett s 26 body a deseti doskoky spolu s Rajonem Rondem, který k 21 bodům přidal 12 asistencí. Carmelo Anthony v dresu Knicks nastřílel 32 bodů. Jeho spoluhráč Amare Stoudemire hrál i přes potíže se zády a nasbíral 19 bodů, z pole se však trefil pouze pětkrát. New Yorku opět kvůli zraněnému kotníku scházel rozehrávač Chauncey Billups.

Philadelphii se povedl začátek

Philadelphii se povedl úvod zápasu a v první půli vedla o 15 bodů. Favorizované Miami ale dokázalo utkání otočit a ještě 95 vteřin před koncem mělo šestibodový náskok. Domácí ale zakončili zápas impozantní šňůrou 10:0.

Hráči Sixers mohou vděčit za návrat série do Miami náhradníkům. Louis Williams i Evan Turner nastříleli po 17 bodech, Williams navíc osm sekund před koncem trefil vítěznou trojku přes Dwyanea Wadea.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 31 body LeBron James, který ale v koncovce neproměnil nájezd, kterým mohl utkání poslat do prodloužení. Heat v sezoně proměnili pouze jedinou ze 17 posledních střel v těsných zápasech.

Atlanta po celý zápas ani jednou neprohrávala, přesto Orlando mohlo utkání dostat do prodloužení. Hedo Turkoglu ale v posledních vteřinách minul trojkový pokus, a tak se Hawks mohli radovat z třetí výhry v sérii. Orlandu nepomohlo ani 29 bodů a 17 doskoků Dwighta Howarda.

V New Orleansu zářil domácí Chris Paul, který si díky 27 bodům, 15 asistencím a 13 doskokům připsal triple-double. V souboji tahounů předčil Kobeho Bryanta a postaral se o vyrovnání série s Lakers na 2:2.

Reklama