Hlavní obsah

Basketbalisté Memphisu smetli San Antonio a míří za postupem

MEW YORK

Basketbalisté Memphisu famózním výkonem v druhé půli smetli nejlepší celek Západní konference NBA San Antonio 104:86 a v sérii prvního kola play-off vedou nečekaně už 3:1. Třetího vítězství dosáhl také Dallas, který vyhrál nad Portlandem 93:82 a na zápasy vede 3:2. Vyřazení se zatím vyhnul Denver, jenž poprvé zdolal Oklahomu 104:101.

Foto: Mark Weber, Reuters

Zaražení basketbalisté San Antonia v závěru duelu s Memphisem.

Článek

Memphis v poločase prohrával o dva body, ale třetí čtvrtinu vyhrál o patnáct a hosté se už nevzmohli na odpověď. Posledních pět minut už hvězdy San Antonia dokonce strávily na lavičce.

Grizzlies výborně bránili a přinutili soupeře k 17 ztrátám míče. Domácí se tentokrát nemuseli spoléhat pouze na podkošové hráče a k vítězství je dovedl týmový výkon. Devět hráčů Memphisu nastřílelo osm a více bodů.

Spurs táhl Tony Parker s 23 body, z toho 19 nastřílel v první půli. Manu Ginobili přidal 14 bodů, ale další opory vítěze Západní konference selhaly: Tim Duncan zaznamenal pouhých šest bodů a Richard Jefferson zůstal na nule.

Osmý nasazený Memphis vede 3:1 na zápasy a má k dispozici tři šance na postupové vítězství. První mečbol může proměnit ve středu na palubovce San Antonia.

"Tohle je jen začátek. Cítíme krev! Ještě jsme nic nedokázali, stále nám schází jedna výhra. Musíme se na další utkání připravit hlavně psychicky. Musíme je dodělat," řekl novinářům po utkání nažhavený pivot Memphisu Zach Randolph.

V sérii Dallas - Portland si zatím oba týmy drží výhodu domácího prostředí, což Dallas potvrdil i v pátém utkání. V dlouho vyrovnaném duelu si rozhodující náskok vypracoval na konci třetí čtvrtiny. Prim v pondělním utkání hrál hvězdný Dirk Nowitzki s 25 body, jeho spoluhráč Tyson Chandler doskočil 20 míčů.

Trail Blazers se po dvou výborných výkonech tentokrát nemohli opřít o Brandona Roye, který zůstal na pěti bodech. Pokud se hráči Portlandu chtějí ještě vrátit do Dallasu k sedmému zápasu, musejí ve čtvrtek zvítězit na svém hřišti.

Až na čtvrtý pokus dokázal Denver porazit Oklahomu, čímž oddálil hrozbu hladkého vyřazení. Nuggets k těsné výhře 104:101 dovedl Ty Lawson s 27 body.

"Mladé pušky" z Oklahomy opět zahrály výborně. Kevin Durant trefil pět z šesti trojek a nastřílel celkem 31 bodů. Russel Westbrook dal o bod méně, ale v poslední vteřině neproměnil střelecký pokus z těžké pozice, kterým mohl utkání poslat do prodloužení. Série pokračuje ve středu v Oklahomě.

Play-off NBA - 1. kolo
Západní konference
Memphis - San Antonio 104:86 (stav série 3:1), Denver - Oklahoma City 104:101 (stav série 1:3), Dallas - Portland 93:82 (stav série 3:2).

Reklama

Související témata: