Hlavní obsah

Basketbalisté Chicaga nedali Indianě šanci a jsou ve druhém kole play off

CHICAGO

Basketbalisté Chicaga jako druhý tým po Bostonu postoupili do 2. kola play off NBA. Bulls v úterý porazili Indianu 116:89 a sérii vyhráli 4:1. Orlando naproti tomu odvrátilo hrozbu vyřazení, když rozdrtilo Atlantu 101:76, v Západní konferenci si obhájci titulu Los Angeles Lakers výhrou 106:90 nad New Orleans vypracovali postupový mečbol.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Derrick Rose z Chicaga perlil i přes zraněný kotník.

Článek

Chicago dokázalo poprvé v sérii vyhrát dvouciferným rozdílem, ačkoli tři klíčoví hráči vítěze základní části měli problémy s fauly včetně Derricka Rose, kterého navíc trápí zraněný kotník. Rose přesto nastřílel 25 bodů za 29 minut na hřišti.

Zraněný Rose se musel zpět na palubovku 

Kandidát na ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče ligy si přitom ve třetí čtvrtině záhy připsal čtvrtý faul a trenér Tom Thibodeau ho raději stáhl ze hry. Indiana však začala stahovat, a tak se Rose vrátil ještě ve třetí čtvrtině a svůj tým uklidnil třemi trojkami.

"Řekl jsem trenérovi, že prostě už nebudu faulovat," řekl Rose. Jeho tým prošel do druhého kola poprvé po čtyřech letech a teprve podruhé od skončení slavné mistrovské éry z devadesátých let.

"Vrátili jsme Pacers na mapu"

Danny Granger vedl Indianu s 20 body, ale špatný druhý poločas nezachránil ani on. Osmý nasazený celek Východní konference nicméně i přes brzké vyřazení považuje skončenou sezónu za velký příslib do budoucna. Pacers postoupili do play off poprvé po pěti letech. "Vrátili jsme Pacers zpět na basketbalovou mapu," řekl trenér Frank Vogel, který k týmu přišel až po půlce sezony.

Orlando v pátém utkání Atlantě nedalo šanci. Magic se tentokrát dařila tříbodová střelba, díky které domácí dokázali přežít i nevýrazný výkon Dwighta Howarda. Ten zůstal na osmi bodech a osmi doskocích a poprvé v sezóně se v ani jedné statistice nedostal do dvouciferných čísel.

Orlando táhli střelci Jason Richardson se 17 body a náhradník J.J. Reddick se 14. Atlanta měla úspěšnost střelby pouze 36 procent a zápasem se doslova protrápila. Hawks však nadále vedou v sérii 3:2 a mohou o postupu rozhodnout ve čtvrtek na své palubovce.

Lakers zase táhl Bryant

Lakers se ujali proti New Orleans vedení 3:2. Kobe Bryant po zranění kotníku ve čtvrtém utkání odmítl veškerá vyšetření a pouze oznámil, že v úterý určitě nastoupí. Odehrál necelých 30 minut, přesto svůj tým dovedl k výhře. Nastřílel 19 bodů s dobrou úspěšností střelby, ale hlavně předvedl dva úžasné nájezdy zakončené smečí, kterými napumpoval energii do spoluhráčů.

Basketbalista Lakers Kobe Bryant táhl celý tým.foto: ČTK/AP/Mark J. Terrill

V dresu Hornets sice Ariza nasbíral 22 bodů, Bellineli 21 a Chris Paul 20, ale domácí předvedli vyrovnanější výkon. Do dvouciferných čísel se dostala celá základní pětka i náhradník roku Lamar Odom.

Ve čtvrtek série pokračuje na palubovce New Orleans.

Výsledky 1. kola play off NBA:
Východní konference - 5. zápasy:
Chicago - Indiana 116:89 (konečný stav série 4:1), Orlando - Atlanta 101:76 (stav série 2:3).
Západní konference - 5. zápas:
LA Lakers - New Orleans 106:90 (stav série 3:2).

Reklama

Související témata: