Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova slavily titul s fanoušky až do rána

PROSTĚJOV

Až do časných ranních hodin slavily prostějovské volejbalistky třetí extraligový titul, který udělal zlatou tečku za letošní nejúspěšnější sezónou v historii hanáckého klubu. Kromě suverénní role v domácí extralize si totiž vedly velmi dobře i v prestižní Lize mistryň, kde získaly skalpy silných celků francouzského Cannes, italského týmu Villa Cortese i ázerbájdžánské Rabity Baku.

Foto: Vladislav Galonek, ČTK

Radost prostějovských volejbalistek

Článek

Oslavy začaly hned po proměněném mečbolu ve třetím zápase finálové série s Olomoucí. Na rozdíl od předchozích dvou sezon si je mohly poprvé prožít v domácí hale a hned na hřišti otevřely tradiční šampaňské. Po převzetí medailí se hráčky i vedení klubu setkaly ve VIP prostorách v hale se sponzory, vedením olomouckého kraje i zástupci města. Do dalších oslav se už zapojili i fanoušci, kteří přinesli nejen pití, ale také dorty.

"Dorážka byla v jednom prostějovském baru, kde teklo všechno možné. Odcházel jsem v půl čtvrté. A to jsem zdaleka nebyl poslední," popsal oslavu úspěšný volejbalový trenér Miroslav Čada, který si připsal už osmý extraligový titul. Prvních pět získal s týmem KP Brno, poslední tři s Modřanskou Prostějov.

Osmapadesátiletý kouč stál před třemi lety na rozcestí. Po dvanácti letech v Brně si chtěl vyzkoušet práci v jiném prostředí. Rozhodoval se mezi nabídkami ruských klubů a Prostějovem. Přednost dostalo domácí prostředí a perspektiva hanáckého klubu, který plánoval útočit na nejvyšší cíle. A také má zázemí se skvělými fanoušky. Na každý zápas doprovází hráčky minimálně jeden autobus s příznivci klubu.

Letošní sezonu považuje Čada za dosud nejlepší ve své trenérské kariéře. "Loni jsme měli v týmu sice větší individuality, letos byl ale tým kvalitnější, hráčky si lépe sedly. Jak vztahově, tak i po sportovní stránce. Z toho pramenily i výborné výsledky v Lize mistryň," ohlédl se za skončenou sezonou.

Své svěřenkyně pochválil za vynikající přístup k volejbalu, kterému obětovaly celých devět měsíců. "Zaslouží absolutorium. Od začátku přípravy 1. srpna až do dneška měly maximálně třídenní volno, a to pouze jednou, což je rarita. Holky se prostě na splnění všech cílů strašně nadřely," vyprávěl po sobotním posledním zápase vyčerpávající sezony.

Na dosažené výsledky, k nimž patří i triumf ve Středoevropské lize a zisk Českého i Česko-slovenského poháru, chce navázat. "Kádr by měl zůstat stejný. O smlouvách některých hráček ještě budeme jednat, minimálně polovina má kontrakty i na příští sezonu. Nyní je ale předčasné se bavit o podrobnostech," řekl kouč.

Cíle Prostějova zůstanou znovu hodně vysoké. "Zatím každá sezona v Prostějově byla lepší než ta předcházející. Byl bych rád, kdyby se nám podařilo tento trend udržet," přál si Čada.

Reklama

Související témata: