Hlavní obsah

NBA: Memphis překvapivě vyhrál i v Oklahomě, Miami porazilo Boston

MIAMI

Basketbalisté Memphisu pokračují v play off NBA v překvapivém tažení a dva dny po vyřazení favorizovaného San Antonia dokázali vyhrát i úvodní semifinále Západní konference na palubovce Oklahomy 114:101. Ve Východní konferenci začal souboj gigantů lépe pro Miami, které na vlastní palubovce porazilo Boston 99:90.

Foto: Steve Sisney , Reuters

Zach Randolph (vpravo) byl nejlepší střelec zápasu se 34 body.

Článek

Basketbalisté Oklahomy podobně jako San Antonio nedokázali ubránit podkošovou dvojici Zach Randolph - Marc Gasol, která dohromady nastřílela 54 bodů a doskočila 24 míčů. Randolph byl nejlepší střelec zápasu se 34 body. V historii Grizzlies nikdo nenastřílel v play off více bodů.

"Je to prostě zvíře" 

"On nejde zastavit. Musíme ho nutit k těžkým střelám, ale on si je stejně sám doskočí a napodruhé je promění. Je to zvíře. Myslím si, že to je nejlepší hráč na pozici čtyři v celé lize," vyjádřil se uznale o Randolphovi domácí střelec Kevin Durant. Jeho 33 bodů a 11 doskoků na výhru nestačilo, spoluhráč Russel Westbrook sice nastřílel 29 bodů, ale spotřeboval na ně 23 střel. Grizzlies donutili domácí k 18 ztrátám míče.

Celtics zařízl Wade

Miami vedlo v poločase prvního zápasu nad Bostonem už o 15 bodů a basketbalisté Heat přes veškerou snahu Celtics nedovolili soupeři utkání výrazněji zdramatizovat. Domácí k výhře dotáhl Dwyane Wade s 38 body.

Miami k výhře dotáhl Dwyane Wade s 38 body. foto: ČTK/AP/Jeffrey M. Boan

Přitom paradoxně Boston byl v základní části Wadův nejneoblíbenější soupeř, protože proti němu nastřílel v průměru pouze 13 bodů na zápas. Domácí hvězda však potvrdila, že play off je úplně jiná soutěž.

"Byl to velký zápas, první utkání a doma. Musíte udělat cokoli pro uhájení domácího hřiště. Spoluhráči očekávají, že se na mě mohou spolehnout, ale v základní části jsem to proti Bostonu nepotvrzoval. O to víc jsem se dnes snažil být lídrem týmu," řekl Wade.

Perlil i náhradník Jones

Druhým nejlepším střelcem Miami byl náhradník James Jones, který trefil pět ze sedmi trojek a 10 z 10 trestných hodů. S 25 body stanovil nový klubový rekord, protože žádný jiný hráč z lavičky Heat nedal v play off tolik bodů.

Utkání bylo plné vyhrocených konfliktů, za které byli více trestáni hráči Bostonu. Paul Pierce za první půli dal pouhé dva body, ale po přestávce se dostal do laufu. Dostal se na 19 bodů, ale mohlo jich být víc, kdyby nebyl vyloučen kvůli druhé technické chybě. Nejdříve nelibě nesl tvrdý faul Jonese, se kterým si promluvil čelo na čelo. A pár minut poté se dostal do diskuze s Wadem, po níž ho rozhodčí vyloučili.

Výsledky 2. kola play off basketbalové NBA:
Západní konference - 1. zápas:
Oklahoma City - Memphis 101:114.
Východní konference - 1. zápas:
Miami - Boston 99:90.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články