Hlavní obsah

Házenkář Jícha neobhájí s Kielem triumf v Lize mistrů

KIEL

Český házenkář Filip Jícha neobhájí s týmem THW Kiel triumf v Lize mistrů. Německý klub vypadl letos ve čtvrtfinále s dalším gigantem Barcelonou, kterou loni ve finále evropské soutěže porazil. Tentokrát Barcelona vyhrála oba čtvrtfinálové zápasy, po domácí výhře 27:25 také nedělní odvetu v Německu 36:33.

Článek

"Kdybychom v součtu prohráli o jeden gól, byla by to buď smůla, nebo naše hloupost. Ale takhle? Barcelona byla prostě lepší," uvedl na svém webu Jícha, nejlepší házenkář světa za loňský rok. V prvním zápase dal Barceloně pět gólů, v odvetě šest.

Nepomohl ani poprask v kabině

Po skvělém úvodu nedělní odvety ho španělský klub začal bránit osobně. "Od začátku jsme neměli šanci. Zkusili jsme úplně všechno včetně pořádného poprasku v kabině, ale nic nepomohlo. Každou naši chybu dokázali hráči Barcelony chladnokrevně využít," dodal Jícha.

Spolu s Barcelonou se do Final Four probojoval další španělský tým Ciudad Real a německé duo Hamburk - Löwen. Liga mistrů vyvrcholí 28. a 29. května v Kolíně nad Rýnem.

Kiel měl šanci zahrát si finále Ligy mistrů už popáté za sebou. Nejenže nezíská trofej pro nejlepší evropský klub, ale s největší pravděpodobností ani pohár pro vítěze bundesligy, v níž ztrácí na Hamburk. Jícha má ještě šanci uspět na mistrovství světa klubů v půlce května v Dauhá a také v prestižním Německém poháru.

Reklama

Související témata: