Hlavní obsah

Volejbalový titul slaví Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Českobudějovičtí volejbalisté slaví titul extraligového mistra. V pondělním pátém semifinále porazili na domácí palubovce Ostravu 3:1 na sety. Zaváhali pouze v úvodní hře, ale pak už se nechali unášet euforií vyprodané všesportovní haly a soupeř neměl šanci.

Foto: David Veis, ČTK

Volejbalisté Českých Budějovic oslavují po vítězství nad Ostravou zisk mistrovského titulu.

Článek

„S Ostravou to rozhodně nebyla jednoduchá série a hlavně v předposledním utkání nás přehráli. Tady bylo důležité, že jsme dokázali zareagovat na prohraný první set a pak už nás hnalo dopředu fantastické hlediště,“ sdělil se šampaňským v ruce po páté bitvě trenér domácích Petr Brom.

Pro toho to je čtvrtý titul během pětiletého působení v Českých Budějovicích. Další však už nepřidá, protože od příští sezóny působí v Příbrami. Diváci mu děkovali po celý pátý set transparentem i výkřiky jeho přezdívky : „Jahodo děkujem.“

„Samozřejmě, že každý titul je jiný, ale tenhle jsme si opravdu hodně zasloužili, protože jsme byli nejlepším týmem po celou sezónu. Vyhráli jsme Český pohár i Superpohár a dominovali jsme u nás vlastně celé sezóně. Na budějovické fanoušky můžeme pět jen superlativy,“ je přesvědčený Brom.

Podobně jako Brom děkoval divákům i nahrávač Miroslav Sládeček. „Před takovým publikem a v takové atmosféře jsme ani prohrát nemohli a já osobně nic lepšího nepamatuju. První sety nám prostě letos tolik nejdou a potvrdilo se to i tentokrát, pak jsme si ale řekli, že je rozsekáme a povedlo se to,“ pochvaloval si Sládeček.

Naopak zklamaní odcházeli z palubovky Ostravští. „Musíme sportovně přiznat, že soupeř byl v letošní sezóně lepší a o výsledku této série rozhodly už první zápasy,“ konstatoval Přemysl Kubala.

Finále play-off volejbalové extraligy mužů - 5. zápas
České Budějovice - Ostrava 3:1 (-23, 16, 17, 19)
Rozhodčí: Hudík, Labašta. Čas: 107 min. Diváci: 2500. Konečný stav série: 4:1.
České Budějovice: Sládeček, Motys, Mach, Smrčka, Fila, Torcello, libero Juračka - Pochop. Trenér: Brom.
Ostrava: Mikula, Sobotka, Haník, Michalovič, Kubala, Správka, libero Václavík - Mauler, Chochlík, Malínek. Trenér: Šmejkal.
Konečné pořadí extraligy 2010/11
1. České Budějovice, 2. Ostrava, 3. Zlín, 4. Příbram, 5. Benátky nad Jizerou, 6. Liberec, 7. Havířov, 8. Ústí nad Labem, 9. ČZU Praha, 10. Odolena Voda, 11. Kladno, 12. Brno (udrželo se v baráži).

Reklama

Související témata: