Hlavní obsah

NBA: LeBron James vypráskal Boston, Miami už vede 2:0

MIAMI

Basketbalisté Miami vyhráli i druhý domácí zápas v semifinále Východní konference proti Bostonu. Na vítězství 102:91 se hlavní měrou podílel LeBron James, který nastřílel 35 bodů, Dwyane Wade přidal 28 a poslední z hvězdné trojky Chris Bosh předvedl 17 bodů a 11 doskoků. Zápas rozhodla čtrnáctibodová série domácích od stavu 80:80.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Na vítězství Miami se hlavní měrou podílel LeBron James, který nastřílel 35 bodů.

Článek

"Ale ta série má velmi velmi daleko do svého konce. Bereme to teprve jako začátek," řekl James. Bostonský Ray Allen s jeho slovy souhlasil. "Stav 0:2 nikoho z nás neděsí, neznervózňuje nás to. Je to prostě šance, jak ještě zazářit," uvedl hostující rozehrávač, který tentokrát dal jen sedm bodů. Nejlepším střelcem Bostonu byl Rajon Rondo s 20 body.

K výhře Oklahomy přispěli i náhradníci

Série Oklahomy s Memphisem v Západní konferenci je po úterku vyrovnaná 1:1. Domácí Thunder oplatili přemožitelům favorizovaného San Antonia úvodní porážku a vyhráli 111:102.

Kevin Durant s Russelem Westbrookem dali dohromady 50 bodů (26+24), prakticky stejným dílem tentokrát přispěla k výhře Oklahomy lavička náhradníků (48), což byl hlavní rozdíl oproti prvnímu duelu, ve kterém se hráči mimo základní pětku "složili" jen na 16 bodů.

Kevina Duranta z Oklahomy (v bílém) často zastavovali hráči Memphisu za cenu faulu.foto: ČTK/AP/Sue Ogrocki

"Takhle hráli celou sezónu a to je ten důvod, proč jsme tam, kde jsme. Dnes večer byli vynikající," pochválil náhradníky kouč Oklahomy Scott Brooks. Jeho tým zdvojoval obranu na obávanou dvojici Zach Randolph, Marc Gasol a umožnil jí dohromady dát jen 28 bodů. To byla zhruba polovina jejich příspěvku z prvního duelu.

Obě série budou pokračovat v sobotu na palubovkách soupeřů.

Výsledky 2. kola play off basketbalové NBA:
Východní konference - 2. zápas:
Miami - Boston 102:91 (stav série 2:0).
Západní konference - 2. zápas:
Oklahoma City - Memphis 111:102 (stav série 1:1).

Reklama

Související témata: