Hlavní obsah

Štvanice znovu přivítá kompletní elitu plážových volejbalistů

PRAHA

Hromady kvalitního písku pod Negrelliho viaduktem už čekají na nejlepší světové beachvolejbalisty, kteří se představí v Praze už potřetí. První letošní turnaj Světového okruhu na evropské půdě se uskuteční na Štvanici od 17. do 22. května a české barvy budou hájit i úřadující domácí mistři Petr Beneš, Přemysl Kubala. Všechny dvojice v čele s hvězdnými Američany i Brazilci se utkají také o body do olympijské kvalifikace, z níž se do Londýna probojuje přímo 16 párů.

Článek

Několik set tun písku z Provodína u České Lípy znovu přivezly tři vlakové soupravy a v minulém týdnu je shodily z viaduktu k areálu. Štvanice je tento týden ještě dějištěm tenisového turnaje, ale hned od pondělí po jeho skončení se začnou kurty připravovat na beach volejbal.

"Do Prahy přijede kompletní světová špička a my jako pořadatelé chceme potvrdit pověst, že po organizační stránce jsme vždy patřili k nejlepší trojici celé Tour," řekl na dnešní tiskové konferenci Vladimír Šafařík, ředitel České sportovní, která je pořadatelem turnaje s dotací 190.000 dolarů. Loňský titul budou obhajovat Američané Todd Rogers a Phil Dalhausser.

Zkušení Kubala s Benešem zatím příliš na písku netrénovali. Kubala sotva dohrál finálovou sérii extraligy s Ostravou, Beneše zaneprázdňují pracovní povinnosti. Olympijské hry jsou však pro oba velkou motivací a dlouhodobým cílem, po jehož případném splnění by zřejmě ukončili kariéru.

"Jsme zkušení hráči a máme odehrané dvě společné sezony, takže doufám, že neuděláme doma ostudu a vylepšíme loňské sedmnácté místo," řekl sedmatřicetiletý Kubala. "Věřím, že dlouhá pauza nezaviní, že se nám nebude dařit, ale že naopak budeme mít velkou chuť," dodal o rok mladší Beneš.

Spolu s úřadujícími mistry republiky se v hlavní soutěži představí na divokou kartu Jan Dumek, Martin Tichý a kvalifikací by rádi prošli zejména Martin Lébl, Michael Plaček.

Na Štvanici by měla dorazit rekordní účast. Organizátoři počítají s 64 páry v kvalifikaci, ještě před tím se v úterý uskuteční národní předkvalifikace. Hlavní soutěž pro 32 dvojic začne ve čtvrtek a vyvrcholí v neděli 22. května finálovou bitvou zhruba od 14:00. Česká televize z turnaje odvysílá celkem 15 hodin přímých přenosů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články