Hlavní obsah

NBA: Miami krůček od finále, prodlužovací řež v Memphisu vyhrála Oklahoma

BOSTON/MEMPHIS

Obě pondělní semifinále konferencí NBA rozhodla až prodloužení a basketbalistům Miami po nich chybí k postupu poslední bod. Nad Bostonem totiž vyhráli 98:90. V Memphisu se prodlužovalo hned třikrát, úspěšnější byla Oklahoma a po výhře 133:123 vyrovnala po čtyřech zápasech stav série na 2:2.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

V dresu Heat zase zářil LeBron James.

Článek

V Bostonu dominovalo velké trio z Miami. LeBron James nastřílel 35 bodů a doskočil 14 míčů, Dwyane Wade k 28 bodům připojil devět doskoků a Chris Bosh skončil na 20 bodech a 12 doskocích. Dohromady tedy nastříleli 83 z celkových 98 bodů Heat a zařídili 35 z 45 doskoků. V prodloužení se postarali o všech 12 bodů svého týmu.

Celtics táhl Paul Pierce s 27 body, ale na konci základní hrací doby netrefil střelu, která mohla být vítězná. Ray Allen přidal 17 bodů. Rozehrávač Rajon Rondo, který si v minulém utkání vykloubil levý loket, ale se sebezapřením ho dohrál, zůstal na deseti bodech.

Boston se nemohl trefit do koše

Prodloužení probíhalo poměrně jednoznačně, protože Boston se nemohl trefit do koše a ještě ztrácel míče. "Je to frustrující, protože jsme měli tolik příležitostí. Neproměnili jsme ale brejky, některé nájezdy, volné střely a pak jsme nezvládli rozhodující akci v závěru. Tyhle věci jsou znepokojující," řekl po utkání kouč Bostonu Doc Rivers. Série se vrací do Miami, které má tři mečboly na postup do finále Východní konference.

V Memphisu se pondělní utkání natáhlo o tři pětiminutová prodloužení. V tom posledním se Oklahoma utrhla a před středečním domácím pokračováním sérii vyrovnala.

Grizzlies přitom v druhé čtvrtině vedli o 18 bodů, ale Thunder dokázali brzy po poločase vyrovnat. V poslední části už hosté dokonce vedli o deset bodů, ale Memphis zabojoval a dokázal vyrovnat. Zápas do prodloužení poslal trojkou tři vteřiny před koncem Mike Conley.

Hvězdu Oklahomy Kevina Duranta (uprostřed) nezastavili ani čtyři hráči Memphisu.foto: Reuters/Mark Weber

V závěru prvního prodloužení domácí znovu prohrávali o tři body, ale dokázali vyrovnat trojkou Greivise Vasqueze. V koncovce druhého nastavení Marc Gasol poslal svůj tým do dvoubodového vedení, ale Russel Westbrook z Oklahomy zařídil třetí prodloužení. V něm nastřílel Kevin Durant šest bodů ze svých 35 a dovedl hostující tým spolu s Westbrookem (40 bodů) k vítězství.

Za domácí nasbíral Zach Randolph 34 bodů a 16 doskoků. Mladší bratr z dua Gasolů Marc pokračuje ve výborných výkonech, když k 26 bodům přidal 21 doskoků.

Výsledky 2. kola play off NBA:
Východní konference - 4. zápas:
Boston - Miami 90:98 po prodl. (stav série 1:3).
Západní konference - 4. zápas:
Memphis - Oklahoma City 123:133 po třetím prodl. (stav série 2:2).

Reklama

Související témata: