Hlavní obsah

Volejbalový trenér Hroch povede francouzský tým Saint-Quentin

BRNO

Devětatřicetiletý volejbalový trenér Martin Hroch povede v příští sezoně druholigový francouzský tým Saint-Quentin. Mužstvo hrálo v uplynulé sezoně v nejvyšší soutěži, avšak v 26 zápasech získalo pouhé čtyři body a sestoupilo.

Článek

Bývalý reprezentační blokař Hroch hrál od roku 2005 v Brně a v právě skončené sezoně vedl brněnský extraligový tým od prosince v roli hlavního trenéra. Před baráží byl ale odvolán.

"Moje angažmá se zrodilo náhodou. Pomáhal jsem některým hráčům k získání angažmá a prezident Saint-Quentinu mi nabídl trenérskou roli. Tým sice bojuje s ekonomickými problémy, ale chce stabilizovat kádr," uvedl Hroch, který ve Francii jako hráč působil 11 let. Hrál v Grenoblu, Rennes, Montpellieru, Saint Brieuc a Dunkerque.

V Česku Hroch vedle Brna nastupoval také za VŠ Praha, Olomouc a Odolenu Vodu. S reprezentací jednou startoval na mistrovství světa a čtyřikrát na mistrovství Evropy.

V nejvyšší francouzské soutěži volejbalistů působí dva čeští trenéři, oba někdejší Hrochovi spoluhráči z reprezentace. Martin Demar vede Nantes, Josef Smolka pracuje v Toulouse.

Reklama

Související témata: