Hlavní obsah

Chicago je poprvé od Jordanovy éry v semifinále NBA

Basketbalisté Chicaga jsou poprvé od roku 1998, kdy vyvrcholila éra Michaela Jordana a Scottieho Pippena ziskem šestého titulu, v semifinále NBA. Sérii s Atlantou ukončili ve čtvrtek vysokým vítězstvím na palubovce soupeře 93:73 a uzavřeli stav na 4:2 na zápasy. O titul ve Východní konferenci se Bulls utkají s Miami, což bude zároveň souboj aktuálního nejužitečnějšího hráče ligy Derricka Rose s loňským držitelem ocenění MVP LeBronem Jamesem. Série odstartuje v neděli v Chicagu.

Foto: Tami Chappell, Reuters

Basketbalisté Chicaga (zleva) Carlos Boozer, Derek Rose a Luol Deng oslavují koš vstřelený Atlantě.

Článek

"Je to pro nás obrovský úspěch, že jsme se dostali tak daleko. Ale nepočítáme s tím, že by to u toho mělo skončit," řekl Rose. "Miami má skvělé střelce i nahrávače, bude to parádní měření sil. Nevadí nám, že jsme proti Heat považováni za outsidery," dodal.

Bulls v šestém utkání ukázali, že nejsou týmem pouze jednoho muže (Rose), a k postupu se dobrali týmovým výkonem. Potvrdili také svoji největší devizu - výbornou obranu.

Hosté v zápase ani jednou neprohrávali. Střelecky je táhl Carlos Boozer s 23 body, k tomu vybojoval 10 doskoků. Rose měl v sérii špatnou úspěšnost střelby, a tak se do ní tentokrát tolik netlačil, což se ukázalo jako dobrý tah. Vedle 19 bodů si připsal 12 asistencí.

"Jestli něco, tak to byla obrana, co nám vyhrálo tenhle zápas," uvedl Rose. Bulls pravidelně zdvojovali Joea Johnsona a Jamala Crawforda. Johnson přesto nastřílel 19 bodů, ale Crawford zůstal na osmi. Dvouciferně skóroval už jen Josh Smith (18), mužstvo dalo jedinou trojku ze 13 pokusů a v úspěšnosti střelby se dostalo jen na 36 procent.

Chicago mělo úspěšnost nadpoloviční, jeho hráči se více dělili o míč a v útoku se dařilo zejména Boozerovi. "D-Rose na sebe poutal strašně moc pozornosti a já měl díky tomu hodně prostoru. Tak jsem střílel," řekl Boozer. "Boozer předvedl nejlepší výkon v sérii. My k němu chtěli přistupovat, ale to je těžké. Rose vyvine na obranu takový tlak, že ho musíte zastavit a nechat míč ostatním hráčům. Boozer trefil hodně střel z delší vzdálenosti," konstatoval domácí Johnson.

Play-off NBA - semifinále Východní konference
Atlanta - Chicago 73:93 (konečný stav série 2:4).

Reklama

Související témata: