Hlavní obsah

Volejbalisty Budějovic posílí Novotný, možná i další velká jména

Vedení volejbalistů Českých Budějovic staví po zisku mistrovského titulu tým evropských parametrů. Tříletou smlouvu už podepsal univerzál Jakub Novotný, klub usiluje i o další reprezentanty Jiřího Popelku a Petra Zapletala.

Článek

"Oficiálně vše prozradíme až 31. května, kdy ukončíme jednání s hráči," řekl Deníku prezident klubu Jan Diviš. Přestup Novotného nicméně už potvrdil. "Konzultovali jsme jeho příchod s trenérem Janem Svobodou. Ten jej doporučil, počítá s ním i do národního týmu. Už u nás prošel zdravotními testy a podepsali jsme smlouvu na tři roky," dodal.

Novotný letos získal polský titul s Belchatówem a v Jihostroji by měl zvýšit konkurenci na postu, který dosud patřil Radku Motysovi. "Tady budeme hodně silní. A Jakub je samozřejmě osobností, která by měla pomoci nejen svou kvalitou, ale také v šatně. Navíc má motivaci, v Polsku toho moc nenahrál," uvedl Diviš.

Smečař Popelka, jenž hrál italskou ligu, by se podle českobudějovického prezidenta měl rozhodnout do konce měsíce. "Jeho příchod je padesát na padesát. Další otazník je na postu nahrávače, pokud se Michal Sládeček rozhodne odejít," řekl Diviš.

V tom případě by Jihočeši, které čeká start v Lize mistrů, usilovali o dalšího reprezentanta, zlínského nahrávače Zapletala. "Končí mu smlouva a hledá si angažmá. Už s ním jednáme, má zájem, záleží ale na vyjádření Sládečka," doplnil.

Mistrovský tým opustí smečař Miroslav Čajan, jenž míří do Zlína, nahrávač Lukáš Dvořák odešel do Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata: